Similan-eiland tijdelijk gesloten wegens moessonseizoen

BANGKOK (NNT) - De toeristenautoriteiten nodigen reizigers uit naar Similan Island voordat de ongerepte toeristische plekken worden gesloten voor het moessonseizoen.

Similan Island, gelegen in de provincie Phang Nga, is een populaire toeristische bestemming die bekend staat om zijn prachtige stranden, kristalhelder water en spectaculaire koraalriffen.

Het eiland heeft unieke rotsformaties, waaronder een zeilvormige rots, een laarsvormige rots en een die lijkt op de kop van Donald Duck. Bezoekers kunnen ook genieten van verschillende activiteiten, zoals snorkelen, duiken en wandelen naar het uitkijkpunt dat een adembenemend uitzicht op de zee biedt.

De zeilvormige rots en de hoefijzervormige baai van het eiland zijn populaire selfiespots onder toeristen. Het noordelijke deel van het eiland is echter ook het ontdekken waard, omdat het beschikt over andere uniek gevormde rotsformaties die bezoekers blijven fascineren. Similan staat natuurlijk bekend om zijn prachtige koraalriffen en kleurrijke vissoorten, waardoor het een paradijs is voor liefhebbers van snorkelen en duiken.

Ambtenaren merkten op dat toeristen nog maar minder dan een maand de tijd hebben om Similan te bezoeken, aangezien het eiland van 16 mei tot 15 oktober gesloten zal zijn vanwege de moesson. Deze tijdelijke sluiting heeft tot doel de natuurlijke omgeving volledig te laten herstellen.

Zodra het eiland weer opengaat, kunnen bezoekers opnieuw de schoonheid van Similan Island ervaren, bekend om zijn ongerepte natuurlijke omgeving, kristalhelder water en adembenemend zeeleven.

BRON: NBT WERELD

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.