Dode dolfijn gevonden op het strand van het eiland Pha Ngan

Pha Ngan-eiland, Surat Thani –

Een dode dolfijn is aangespoeld op een strand op het eiland Pha Ngan.

Het hoofd van de Tan Sadet – Koh Pha Ngan National Center, de heer Thikamphon Penchorm, vertelde de Phuket Express dat ze eerder deze week op de hoogte waren gebracht van een dode dolfijn op Yao Beach.

Ze kwamen op het strand aan en vonden helaas de dode dolfijn. Er is contact opgenomen met het Marine and Coastal Resources Research Centre en het Central Gulf Centre of Thailand.

De dode dolfijn werd tijdelijk begraven op het strand in afwachting van medewerkers van het centrum om de dode dolfijn mee te nemen voor een autopsie om de doodsoorzaak te achterhalen. Het was niet meteen duidelijk wat de vertraging was.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.