Thailand toeristenbelasting wordt uitgesteld tot september

PERSBERICHT:

Thailand -

Volgens de minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn, is de startdatum van de Thailand Tourism Fee (TTF) uitgesteld van juni naar 1 september 2023 om ervoor te zorgen dat het TTF-systeem soepel zal werken, terwijl de besprekingen met luchtvaartmaatschappijen worden voortgezet om de geschikte verzamelmethode, in overeenstemming met de regels van de International Air Transport Association.

Buitenlandse aankomsten per vliegtuig worden 300 baht in rekening gebracht, terwijl degenen die dit over land en over zee doen 150 baht betalen. Eendagsreizigers worden vrijgesteld.

Het ministerie besloot een toeristenbelasting op te leggen voor gebruik bij het ontwikkelen van lokale bestemmingen en infrastructuur, evenals het verstrekken van verzekeringsdekking aan buitenlandse toeristen.

De vergoeding wordt echter niet geïnd van buitenlanders met werkvergunningen en grenspassen.

BRON: PRD

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.