Belangrijkste nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: 264 verkeersdoden in Songkran en meer

FOTO: Reddingsteam Lampang

Hier is een blik op de beste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van vorige week, maandag 17 april 2023, tot zondag 23 april 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. Ten minste vier lichamen zijn gevonden en zes mensen zijn gered nadat veel lokale vissersboten kapseisden in Nakhon Si Thammarat tijdens recente zware stormen.

Een veerboot is gedeeltelijk ondergedompeld en beschadigd nadat hij door golven was geraakt bij een pier bij het eiland Samui.

Sterke wind tijdens Songkran heeft de huizen van meer dan 1,700 gezinnen in het noordoosten van Thailand beschadigd.

Volgens de Thaise Meteorologische Dienst veroorzaakten de stormen grote schade in sommige delen van Thailand net voordat Thailand het regenseizoen inging.

2. Bij een schandalige schietpartij op het populaire Songkran-terrein in Bangkok aan de Royal City Avenue (RCA) raakten in de vroege uurtjes van 17 april vier mensen gewond.

Twee vermeende schutters in verband met het verwonden van vier mensen door geweerschoten op de bruisende entertainmenthotspot van Bangkok, Royal City Avenue (RCA), op 17 april, zijn door de autoriteiten aangehouden.

Het schandalige incident maakte velen boos op sociale media.

3. Een totaal van 2,203 verkeersongevallen, met 2,208 gewonden en 264 doden, werden gemeld door het Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) voor de Seven Days of Danger verkeersveiligheidscampagne tijdens Songkran (11 april - 17 april).

Het hoogste aantal dodelijke slachtoffers was in Bangkok met 22 doden. Het hoogste aantal ongevallen was in Chiang Rai met 68 ongevallen. Het hoogste aantal gewonden was in Nakhon Si Thammarat met 70 gewonden. Dit was eigenlijk een aanzienlijke vermindering van het aantal sterfgevallen jaar na jaar tijdens Songkran als natie. Dit is zelfs nog indrukwekkender omdat entertainmentgedeelten van Songkran in 2022 werden verboden.

4. Lin Hui, de beroemde reuzenpanda van Thailand, is helaas vanmorgen, 19 april, overleden in de dierentuin van Chiang Mai in het noorden van Thailand, hebben ambtenaren bevestigd.

Inwoners van Chiang Mai en netizens in het hele land nemen afscheid van Lin Hui.

5. Volgens Thanakorn Kuptachit, een adviseur van de Thai Alcohol Business Association, zag Thailand tijdens het recente Songkran-festival een stijging van 30% in de verkoop van drank, in tegenstelling tot een daling van het aantal dronken verkeersongevallen op nationaal niveau tijdens het festival jaar na jaar.

Thanakorn drong er bij de nieuwe regering die in mei wordt gekozen op aan om de verlenging van de wettelijke sluitingstijden voor uitgaansgelegenheden versneld te volgen en het verbod op de verkoop van alcohol tussen 2 uur en 5 uur op toeristische plekken op te heffen om spirit en toeristische bedrijven aan te wakkeren.

En dat was alles voor deze week. Zoals altijd bedankt voor het lezen van Pattaya News/TPN News!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.