Juridische stappen ondernomen tegen tien illegale taxichauffeurs in Phuket

Phuket -

Er worden juridische stappen ondernomen tegen vijf illegale taxichauffeurs en vijf taximeterchauffeurs in Phuket.

Het Phuket Land Transport Office (PLTO) vertelde de Phuket Express dat relevante functionarissen onlangs een controlepost hebben opgezet in de buurt van Phuket International Airport in Thalang.

Er werden vijf taximeterbestuurders aangetroffen die de tariefmeter niet gebruikten wanneer passagiers hun diensten gebruikten. Er werden ook vijf taxichauffeurs aangetroffen die persoonlijke voertuigen gebruikten om toeristen over te brengen als illegale taxi's (zwarte platen).

De overtredende taxichauffeurs krijgen een boete en hun rijbewijs wordt geschorst.

De Phuket Express merkt op dat 'zwarte platen' een term is die gewoonlijk door de PLTO wordt gebruikt om een ​​persoonlijk voertuig aan te duiden (met een witte kentekenplaat, ironisch genoeg).

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.