VS wenst Thailand een gelukkig Songkran

Verklaring van secretaris Antony J. Blinken

Thailand Nieuwjaar – Songkran

Namens de regering en de bevolking van de Verenigde Staten van Amerika wens ik de bevolking van het Koninkrijk Thailand een vreedzaam en voorspoedig nieuw jaar toe ter gelegenheid van Songkran op 13 april.

Nu de Verenigde Staten en Thailand 190 jaar diplomatieke banden herdenken, ben ik er trots op dat onze alliantie en ons partnerschap sterker zijn dan ooit. Samen zijn we uit de COVID-19-pandemie gekomen en grijpen we elke kans aan om onze banden te verdiepen en uit te breiden. Alleen al in maart verwelkomde premier Prayuth Chan-o-cha meer dan 100 Amerikaanse bedrijven in 20 sectoren die naar Thailand reisden als onderdeel van Trade Winds, de grootste jaarlijkse handelsmissie van de Verenigde Staten, en bijna 50 Amerikaanse landbouwbedrijven sloten zich aan bij de VIV Asia Global Animal diervoederbeurs om onze economische banden te versterken. Daarnaast bouwden we voort op onze meer dan 60 jaar samenwerking op het gebied van volksgezondheid toen Dr. Walensky, directeur van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention, Thailand bezocht om te bespreken hoe we kunnen samenwerken om toekomstige pandemieën te voorkomen, voor te bereiden en erop te reageren. We smeedden ook nieuwe onderwijsbanden tussen tientallen Amerikaanse en Thaise universiteiten en onderwijsinstellingen en hielden onze grootste Cobra Gold-oefening in meer dan tien jaar. Elke dag bevordert het Amerikaans-Thaise partnerschap gedeelde doelen voor een vrije en open, verbonden, welvarende, veilige en veerkrachtige regio.

In dit nieuwe jaar voor Thailand kijken we ernaar uit om de visie van ons communiqué over strategische allianties en partnerschappen uit 2022 tot leven te brengen door onze economieën nieuw leven in te blazen, onze onderwijspartnerschappen te versterken, onze intermenselijke banden te verdiepen en onze gedeelde duurzaamheidsdoelstellingen te bevorderen , in overeenstemming met het bio-circulaire groene economiemodel van Thailand, tijdens het APEC 2023-gastjaar van de Verenigde Staten.

Wij wensen de mensen van het Koninkrijk Thailand een vreugdevol nieuwjaar.

https://th.usembassy.gov/thailand-new-year-songkran-2023/

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.