Toeristen komen naar de eilanden in Phang Nga tijdens het Songkran-festival

Phang Nga-

Veel Thaise en buitenlandse toeristen bezoeken eilanden in Phang Nga tijdens het Songkran-festival.

De voorzitter van de Phang Nga Tourism Association, de heer Lertsak Pomklin, vertelde de Phuket Express dat meer binnenlandse Thaise toeristen eilanden in Phang Nga bezoeken, zoals Similan Island en Surin Island.

De meesten van hen komen uit Bangkok en Phuket, maar sommigen komen uit het noordelijke deel van Thailand die op de vlucht zijn voor stofvervuiling. Tijdens het festival zijn er meer rondvaartboten en restaurants geboekt dan vorig jaar.

De heer Uthit Limsakun, hoofd van het kantoor van de Tourism Authority of Thailand Phang Nga, vertelde de Phuket Express dat de kamers voor ongeveer 80 procent zijn geboekt tijdens het Songkran-festival. De meeste buitenlandse toeristen zijn Duits en Zweeds. Twee groepen van 650 toeristen uit Israël bezoeken ook deze eilanden.

Het gemiddelde geld dat een Thaise toerist per dag uitgeeft, is 4,700 Baht vergeleken met 7,500 Baht per dag door buitenlandse toeristen, voegde dhr. Uthit eraan toe.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.