Ko Samui en Surat Thani worden vermeld in de MICHELIN Gids Thailand 2024

PERSBERICHT:

De komende editie van de MICHELIN Gids Thailand zal betrekking hebben op Bangkok, Phuket en Phang-nga, Chiang Mai, Ayutthaya, Isan, en Ko Samui en Surat Thani.

Bangkok, 5 april 2023 – De Tourism Authority of Thailand (TAT) en de MICHELIN Gids hebben aangekondigd dat de MICHELIN Gids Thailand zijn dekking uitbreidt naar Ko Samui en Surat Thani in Zuid-Thailand – in de zevende editie, die eind dit jaar zal verschijnen.

Met de nieuwe toevoegingen zal de 2024-editie van de MICHELIN Gids Thailand Bangkok (sinds 2018), Phuket en Phang-nga (sinds 2019), Chiang Mai (sinds 2020), Ayutthaya (sinds 2022), Isan (sinds 2023), en het vasteland van Koh Samui en Surat Thani.

De heer Yuthasak Supasorn, TAT-gouverneur, zei “De opname van het vasteland van Ko Samui en Surat Thani in de 2024-editie van de MICHELIN Gids Thailand is een ongelooflijke kans voor onze lokale eetcultuur om meer wereldwijde gastronomen te verwelkomen om onderscheidende lokale smaken en culinaire tradities te ontdekken. Bovenal zal de MICHELIN Gids foodies meenemen op een gastronomisch avontuur, elk jaar meer diepgaand, door heel Thailand om de diversiteit en rijkdom van de Thaise keuken te ervaren.”

Na drie jaar van pandemie begonnen de hotel- en restaurantsector in Ko Samui en Surat Thani positieve tekenen van herstel en een opmerkelijke ommekeer in de lokale economie te zien. Vergeleken met 2021 heeft het Surat Thani-toerisme in 2022 de hoogste groei van het land bereikt, waarbij de inkomsten uit toerisme met meer dan 900 procent zijn gestegen ten opzichte van een toename van het aantal toeristen met 600 procent op jaarbasis. Dit toont aan dat de bestemming het potentieel heeft om kwaliteitstoeristen aan te trekken”, aldus dhr. Yuthasak.

Gelegen aan de Golf van Thailand nabij de monding van de Tapi-rivier, staat Surat Thani - de grootste provincie in de zuidelijke regio van Thailand - bekend als "de provincie van duizend eilanden", inclusief de archipel die Ko Samui, Ko Pha-ngan vormt , Ko Tao en het Mu Ko Ang Thong Marine National Park.

Surat Thani, rijk aan natuurlijke hulpbronnen, is een van de belangrijkste voedselbronnen voor de regio en het hele land geworden - beroemd om zijn grote oesters, riviergarnalen en gezouten eendeneieren.

Ko Samui, Thailand's tweede grootste eiland na Phuket, is de belangrijkste toeristische attractie van Surat Thani en biedt een breed scala aan toeristische voorzieningen, waaronder een grote selectie van zowel Thaise als internationale restaurants; evenals een breed scala aan accommodaties, variërend van 5-sterrenhotels, luxe resorts ter wereld, lokale boetiekhotels tot budgetvriendelijke alternatieven.

aldus de heer Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de MICHELIN Gidsen “Onze inspecteurs uit de MICHELIN Gids ontdekten dat er op Ko Samui en Surat Thani veel charmante en interessante dingen te ontdekken zijn – of het nu gaat om natuurlijke wonderen, cultureel erfgoed en culinaire hoogstandjes. Vanuit het oogpunt van de inspecteurs is de gastronomie daar uniek en smaakvol. Er zijn veel lokale gerechten die nergens te vinden zijn. Bovendien zijn verse lokale ingrediënten - vooral zeevruchten van lokale bronnen - de belangrijkste elementen van de verrukkingen.

"Afgezien van een grote verscheidenheid aan lokale en internationale gerechten in de eclectische eetcultuur, dragen prachtige ambiances plus de warme gastvrijheid van de lokale bevolking in hoge mate bij aan de indrukwekkende ervaringen van onze inspecteurs uit de MICHELIN Gids", aldus dhr. Poullennec.

De uitbreiding van de dekking van het territorium zal niet alleen de kenmerkende culinaire diepgang van Zuid-Thailand verder laten zien, naast Phuket en Phang-nga die sinds de editie van 2019 in de MICHELIN Gids Thailand voorkomen; maar blijf ook het rijke en diverse gastronomische landschap van Thailand vieren.

“De MICHELIN Gids Thailand is een sleutelfactor geweest voor de groei van de toeristische sector in Thailand, omdat lokale eetervaringen een positief imago creëren dat reisbeslissingen kan beïnvloeden, en ook waarde toevoegt aan de algehele reiservaring. Met andere woorden, voedsel is een zachte kracht die talloze reizigers naar Thailand inspireert”, zei dhr. Yuthasak.

Ga voor meer informatie over de MICHELIN Gids naar guide.michelin.com/th/en, of volg updates Facebook: MichelinGuideThailand, instagram.com/michelinguide.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.