Nora dramadans internationaal erkend door UNESCO

FOTO: Unesco

PERSBERICHT:

De officiële Facebook-pagina van UNESCO, met meer dan 1.7 miljoen volgers van over de hele wereld, toont de afbeelding van Nora, een dansdrama uit Zuid-Thailand, op de banner, met de boodschap “We are #LevendErfgoed. '

Veel Thais en buitenlanders die de pagina hebben bezocht, hebben de afbeelding bewonderd en hebben Thailand gefeliciteerd met zulke mooie tradities.

Dit zal de Nora helpen om wereldwijd meer erkend te worden.

"Nora" is een op de gemeenschap gebaseerde rituele en artistieke vorm van dansdrama met een diepe culturele en sociale betekenis voor Zuid-Thais, met zijn unieke stijl van zingen en dansen, vooral met de kenmerkende lange, gekrulde metalen vingernageluiteinden.
In Thailand is de Nora-dramadans gevrijwaard door de Nora-artiesten en -meesters te prijzen als nationale artiesten van Nora, en door de stadia van uitvoering, oefening en kennisoverdracht van het culturele erfgoed voor de volgende generatie te promoten.
Tot op heden heeft Thailand drie elementen ingeschreven op de representatieve lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid, namelijk Khon Masked Dance Drama (2018), Nuad Thai (2019) en Nora, Dance Drama (2021).

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en tekst met de tekst 'NORA DRAMADANCE INTERNATIONAAL ERKEND DOOR UNESCO https://thailand.prd.go.th f PR Thai Government OPRD'

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Alle reacties:

45

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.