Steeds meer Chinese en Russische vastgoedkopers in Phuket

Luchtfoto Phuket City vanuit Khao Rang View Point, Phuket

Phuket-

Meer Chinese en Russische investeerders zijn geïnteresseerd in het kopen van onroerend goed in Phuket, zei de voorzitter van de Phuket Real Estate Association

De president van de Phuket Real Estate Association, de heer Pattanan Pisutwimon, vertelde de Thaise media dat sinds vorig jaar, 2022, villa's in hoge mate worden verkocht terwijl de bouw van villa's met zwembad toeneemt. Ondertussen worden er niet veel nieuwe appartementen gebouwd, maar zijn er al veel meer bestaande appartementen verkocht.

"De kopers nemen meer toe dan de voorraden die we hebben. We kunnen niet in één dag bouwen. Het duurt bijna een jaar voordat er gebouwd kan worden vanwege de juiste vergunningen en andere juridische zaken. De meeste eisen van de consument zijn voor meer luxe eigendommen die meer dan tien miljoen baht kosten. Beroemde gebieden voor onroerend goed die populair zijn bij Chinezen en Russen zijn in Cheng Talay, Laguna en Layan in Thalang, en Khao Kard in Wichit, Chalong en Rawai,” legde dhr. Pattanan uit.

“Door de oorlog komen er meer Russische investeerders naar Phuket. Ze kopen onroerend goed waarin kan worden geïnvesteerd. Ondertussen zijn Chinese investeerders zeer geïnteresseerd in luxe onroerend goed van het hoogste niveau.” Meneer Pattanan vervolgde.

“Meer vastgoedbedrijven van hoofdkantoren investeren in Phuket. Trends in deze eigenschappen in de toekomst zijn om koolstof te verminderen, het energieverbruik te verminderen en in plaats daarvan schone energie te gebruiken, "voegde de heer Pattanan toe.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.