Wilde vechtpartij tussen buitenlands personeel en toeristen gaat viraal in Patong, Phuket – VIDEO

Patong-

Een wilde vechtpartij waarbij zowel buitenlands personeel van een bar/restaurant als buitenlandse toeristen betrokken waren, ging viraal in Phuket, Thailand.

Het districtshoofd van Kathu, de heer Thitiwat Boonkit, vertelde de Phuket Express dat na middernacht op (27 maart).th) werden ze op de hoogte gebracht van een vechtpartij in een bar/restaurant in Soi Saen Sabai, Patong.

Politie en wijkagenten kwamen ter plaatse en troffen slechts één betrokken partij aan. Drie buitenlanders, dhr. ALOMARI, 25 Jordaans staatsburger, dhr. Ahmed, 26, Egyptisch staatsburger, en dhr. WAI LU SOE, nationaliteit onbekend, die tegen de politie zeiden dat ze legaal in de bar/restaurant werkten.

De drie restaurantmedewerkers vertelden agenten dat er vijf buitenlandse toeristen van onbekende nationaliteit waren die extreem dronken waren. Ze bestelden wat eten en zeiden dat ze het snel wilden hebben. Het personeel zei dat ze voedsel moesten bereiden in strikte volgorde van klanten en verschillende andere klanten hadden voor de vijf dronken toeristen. De toeristen eisten om vooraan in de rij te worden geplaatst voor hun eten en het personeel weigerde, omdat dit oneerlijk zou zijn tegenover andere klanten.

De klanten werden op dit punt woedend en gooiden wat flessen in de bar naar het restaurantpersoneel. Personeel aan de bar werd boos en begon terug te vechten met de toeristen, waarbij beide partijen verschillende wapens gebruikten, zoals keukengerei, stoelen, pijpen en meer.

Het personeel beweerde dat hun acties zelfverdediging waren en dat de toeristen hen eerst hadden aangevallen, ook het personeel belde onmiddellijk de politie. Toen wetshandhavers bij de bar arriveerden, waren de buitenlandse toeristen echter gevlucht.

De politie van Patong onderzoekt het incident en zal camerabeelden bekijken om te bepalen of het verhaal van het personeel klopte en om te helpen bij het zoeken naar de groep toeristen. De politie van Patong zei ook dat de acties waarschijnlijk ten minste enkele van de betrokkenen een gele of rode kaart zouden opleveren volgens een nieuw systeem dat is ontworpen om toeristen die zich misdragen te bestraffen en uit te zetten.

De volgende video kan gevoelige kijkers storen, discretie van de kijker wordt geadviseerd.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.