Phuket Immigration onthult meer informatie over het gele en rode kaartsysteem voor buitenlanders die zich misdragen

Phuket -

De immigratiedienst van Phuket onthulde aan de Thaise media dat tot nu toe twee buitenlanders rode kaarten hebben gekregen en vier buitenlanders een gele kaart hebben gekregen deze maand, maart 2023.

Phuket Immigration meldde dat er in totaal 181 buitenlanders zijn in het juridische proces van strafzaken. De meesten van hen zijn Russisch, Frans, Brits, Myanmar en Cambodjaans. De meeste strafzaken zijn in Patong.

De meeste gevallen zijn rijden onder invloed, gevolgd door te lang blijven, illegaal het koninkrijk binnenkomen en werken zonder werkvergunning.

Volgens Phuket Immigration is het systeem inderdaad als een voetbalwedstrijd. Rode kaarten in de sport betekenen het verlaten van een sportveld, maar in termen van immigratie betekent het dat iemands visum wordt ingetrokken en dat de vreemdeling Thailand onmiddellijk moet verlaten. De duur van een inreisverbod voor Thailand op grond van de rodekaartregel varieert op basis van de ernst van het misdrijf.

Veel buitenlanders zijn echter niet op de hoogte van de Thaise cultuur of Thaise wetten, merkte Phuket Immigration op. Als gevolg hiervan beweerden veel buitenlanders bij arrestatie of vertelden over straffen op basis van hun gedrag dat ze de wet of regels niet kenden of beweerden dat niemand hen duidelijk de wetten of regels had verteld. Velen beweerden dat ze andere mensen dezelfde soort misdaad of regelovertreding hadden zien doen en niet gestraft werden en dachten dat ze dat ook konden doen of vroegen waarom anderen niet gestraft werden en dat waren ze wel.

Phuket Immigration verklaarde echter dat het enige overwegingspunt in deze gevallen was wat de gearresteerde of in moeilijkheden verkerende persoon had gedaan en niet anderen. Phuket Immigration verklaarde ook dat het de verantwoordelijkheid van een bezoeker was om bekend te zijn met de wetten van het land waar ze naartoe reisden en niet van het land om elke toerist of buitenlander specifiek op de hoogte te stellen van elke wet en regelgeving.

Phuket Immigration heeft een meetinstrument opgezet voor het rode- en gelekaartsysteem. Voor de eerste keer dat iemand iets verkeerd deed, kregen ze gele kaarten als waarschuwing en meldden ze hun gedrag aan consulaten. Doen ze het nog een keer, dan krijgen ze rode kaarten. Hun visum zal worden ingetrokken en zal worden uitgezet zoals eerder vermeld.

Vanaf maart 1st Tot maart 15thIn 2023 hebben vier buitenlanders, twee Fransen, een Oekraïens en een Zweeds staatsburger, gele kaarten gekregen. Twee buitenlanders, die de Zweedse en de Franse nationaliteit hebben, hebben rode kaarten gekregen, hun visa zijn ingetrokken en ze zijn uitgezet.

TPN merkt op dat dit systeem momenteel alleen in Phuket wordt gebruikt als een proefprogramma, maar als het succesvol is, kan het worden uitgebreid naar andere gebieden die populair zijn bij toeristen, zoals Pattaya, Chiang Mai en Koh Samui.

Er zijn echter nog veel vragen over het kaartprogramma, zoals welk gedrag en welke overtredingen gele kaarten opleveren en welke niet. Die vragen werden niet specifiek beantwoord, maar Phuket Immigration zei dat als buitenlanders zich aan de wetten en regels van Thailand zouden houden, ze geen problemen zouden hebben.

Phuket Immigration merkte op dat op basis van de statistieken die ze hebben vrijgegeven versus het aantal toeristen, slechts een extreem klein percentage toeristen en buitenlanders ooit in de problemen zou komen die geschikt worden geacht voor een gele of rode kaart.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.