Vier havens in Andaman Plan om Phuket te verbinden met Phang Nga en Krabi

Andaman –

Vier havenontwikkelings- en bouwprojecten in de 'Andaman Ring' worden gepland om Phuket, Phang Nga en Krabi met elkaar te verbinden.

De waarnemend directeur-generaal van het Marine Department onthulde het project aan de Phuket Express. Het project bevindt zich nu in het proces van een budgetverzoek van 735 miljoen baht aan de Thaise regering voor indiening. Het budget is voor vier havens in drie provincies.

  1. Het ontwikkelingsproject Ma Noh Pier op het Yao Noi-eiland in Phang Nga zal 175 miljoen baht kosten met naar schatting 900 bouwdagen van 2024 tot 2026
  2. Het ontwikkelingsproject van de Chong Talad-pier op het Yao Yai-eiland in Phang Nga zal 185 miljoen baht kosten voor naar schatting 900 bouwdagen van 2024 tot 2026
  3. Nieuwe veerhaven bij Ta Lane in Khao Thong, Mueng Krabi zal 115 miljoen baht kosten voor 540 bouwdagen naar schatting van 2024 tot 2025
  4. Nieuwe veerhaven bij Ao Por in Pa Klok, Thalang, Phuket voor 260 miljoen baht voor naar schatting 900 bouwdagen van 2024 tot 2026.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.