Reader TalkBack Thailand: Mogen buitenlandse reisleiders legaal in Thailand werken?

Thailand-

Het volgende is ons vaste artikel waarin we onze lezers een actuele vraag stellen en hun inzicht en mening krijgen. Ongeveer een week later delen we hun feedback en kiezen we een verscheidenheid aan uiteenlopende en interessante reacties.

Deze week willen we vragen: 

Moeten buitenlandse reisleiders legaal in Thailand werken?

Enige context rond deze vraag:

Dit weekend, boze Thaise reisleiders in heel Thailand ontmoetten de relevante autoriteiten en eisten hardhandig optreden tegen wat volgens hen een enorme hoeveelheid illegale buitenlandse reisleiders is werken in toeristische gebieden zoals Phuket en Pattaya.

Gidsen zijn lange tijd een beschermd Thais beroep geweest en een buitenlander kan er niet eens een werkvergunning voor krijgen.

Critici zeggen echter dat veel toeristen uit landen als Rusland, India en China de voorkeur geven aan gidsen uit hun eigen land die hun eigen taal vloeiend spreken en de cultuur van hun klanten begrijpen. Thaise gidsen zeggen No Way, Jose, en stellen dat een buitenlander de Thaise cultuur onmogelijk kan begrijpen om toeristen geleide locaties correct te laten zien.

Dus...wat denk je? Moet het worden toegestaan? Moeten de wetten veranderd worden? Zou er misschien een middenweg gevonden kunnen worden?

We horen graag van u! Vertel het ons op onze sociale-mediakanalen, in de reacties hieronder, of als je liever hebt dat je reactie privé is, mail ons dan op [e-mail beveiligd]. Zoals altijd zullen we begin volgende week de resultaten publiceren en een verscheidenheid aan uiteenlopende reacties selecteren!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.