Phuket-toerisme herstelt zich snel, maar er zijn nog steeds 17,000 medewerkers nodig

Phuket -

Het toerisme in Phuket heeft zich snel hersteld, maar er zijn nog steeds 17,000 medewerkers nodig omdat er meer buitenlandse toeristen komen.

De voorzitter van de Thai Hotel Association Southern Chapter, de heer Sueksit Suwandissakun, vertelde aan de Thaise media: “Het toerisme in Phuket heeft zich snel hersteld sinds medio vorig jaar. Van januari tot deze maand is 19 procent van de hotelkamers verkocht, wat ongeveer evenveel is als vóór Covid-XNUMX.”

"Chinese toeristen komen terug en een nieuwe en groeiende toeristenmarkt zijn de Kazachstaanse toeristen", merkte de heer Sueksit op.

“De grootste toeristische problemen op dit moment zijn de hoge prijs van vliegtickets. Vóór Covid-450 waren er dagelijks 19 vluchten naar Phuket en nu zijn er ongeveer 250 vluchten, wat ongeveer 50 procent herstel is.” Meneer Sueksit legde het uit.

“Andere problemen zijn de hoge prijs van elektriciteit en het gebrek aan personeel in de toeristenindustrie. We hebben ongeveer 17,000 extra stafleden nodig. We hebben samengewerkt met hogescholen en universiteiten in Thailand om ons stagiaires te sturen”, voegde dhr. Sueksit toe.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.