UPDATE: Twee vermiste buitenlanders en kajak in Phuket naar verluidt veilig gevonden

Phuket-

Twee vermiste buitenlanders en een kajak zijn naar verluidt veilig teruggevonden na te zijn gered door een bootkapitein.

Ons vorige verhaal:

Twee buitenlanders zijn als vermist opgegeven twee dagen nadat ze een kajak huurden op Coconut Island in Mueang Phuket.

Er is een zeeonderzoek gestart naar twee vermiste mannelijke buitenlanders met een kajak in Mueang Phuket.

Nu voor de update:

Dat heeft de toeristenpolitie van Phuket vrijdag (10 maart) aan de Phuket Express verteldth) vond een rondvaartbootkapitein, de heer Wittaya Ngankeng, de twee buitenlanders levend en drijvend in de zee, hangend aan de kajak nabij het Rang Yai-eiland in Koh Kaew.

De kajak kapseisde niet, maar er zat wat water in. De twee buitenlanders konden niet in de kajak blijven.

De bootkapitein redde de twee buitenlanders en bracht de kajak vrijdag om 4 uur weer aan land. De twee buitenlanders verlieten de kajak met een bewaker in de buurt. Ze zeiden dat ze over tien minuten terug zouden zijn om de kajak te nemen, maar ze kwamen niet terug.

CCTV liet duidelijk zien dat de mannen werden gered en naar de kust werden teruggebracht, voegde de toeristenpolitie van Phuket eraan toe.

De toeristenpolitie van Phuket vertelde de Phuket Express dat de kapitein van de rondvaartboot het incident pas meldde toen hij in de Thaise pers zag dat de mannen vandaag, 12 maart, nog steeds vermist waren en dat er een wijdverbreide huiszoeking werd uitgevoerd.

De toeristenpolitie van Phuket werkt momenteel aan het lokaliseren van de buitenlanders en het positief identificeren van hen, maar ze zijn opgelucht dat de mannen veilig zijn.

***************************

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.