Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: aantal Chinese reisgroepen nog steeds laag, en meer

Hier is een blik op de beste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van vorige week, maandag 20 februari 2023, tot zondag 26 februari 2023. Ze zijn niet op een bepaald niveau belangrijk, maar staan ​​op volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul vertelde tijdens een vergadering van het bestuur van de Thai Health Promotion Foundation (ThaiHealth) dat zijn ministerie zich verzet tegen een voorstel van het Ministerie van Toerisme om de wettelijke sluitingstijden voor uitgaansgelegenheden uit te breiden van 4 uur tot 2 uur.

De minister steunde zijn oppositie met zorgen over het algemeen welzijn en de veiligheid, en zei dat verkeersongevallen zouden kunnen toenemen als pubs tot 4 uur 's ochtends open mogen.

2. Het aantal Chinese reisgezelschappen dat naar Thailand reist, blijft onverwacht laag vanwege een gebrek aan vluchten, zei Sisdivachr Cheewarattanaporn, voorzitter van de Thai Association of Tourism Businesses (ATTA).

De meeste Chinezen die in Thailand aankwamen, waren vrije onafhankelijke reizigers (FIT), wat verwijst naar toeristen die alleen reizen zonder gids of zich bij een reisgezelschap voegen.

3. De Thaise minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, herhaalde zijn standpunt over het verbieden van alle vormen van e-sigaretten, inclusief de verkoop en import van de producten in het land.

Meer mensen, vooral jongeren, zijn tegenwoordig overgestapt op het roken van elektronische sigaretten vanwege de misvatting dat het apparaat geen kanker kan veroorzaken of onschadelijk is voor de gezondheid.

4. De hoofdstad van Thailand, Bangkok, is geëerd als de 30e beste stad ter wereld uit 100 landen en de 2e beste stad in ASEAN, zegt Resonance Consultancy, een toonaangevende wereldwijde adviseur op het gebied van bestemmingsontwikkeling.

Bangkok staat ook op de tweede plaats van de beste stad van de 2 lidstaten van ASEAN.

5. Uitsmijters van pubs in Bangkok zijn ontslagen na een virale video-opname die leek te laten zien hoe de uitsmijters een buitenlandse mannelijke klant in de boeien sloegen en in het gezicht sloegen vanwege een triviaal misverstand.

Het virale incident vond plaats in The Club Khaosan, gelegen aan de bekende wandelstraat Khao San Road in Bangkok.

En dat was alles voor deze week. Zoals altijd bedankt voor het lezen van Pattaya News/TPN News!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.