Phuket Food Festival (Creative City of Gastronomy) met andere 15 kenmerkende Thaise festivals die internationaal worden gepromoot

PERSBERICHT:

De gekozen festivals onderscheiden zich door hun locatie en zijn voorbeelden van de vele unieke en fascinerende festivals die elk jaar in heel Thailand plaatsvinden.

Het Ministerie van Cultuur heeft 16 onderscheidende festivals uit heel Thailand geïdentificeerd die gepromoot moeten worden op het internationale toneel in overeenstemming met het bio-circulaire-groene economische model van de regering en de promotie van Thailand's 5F soft-power-stichtingen - Food, Film, Festival, Fight en Mode.

De 16 festivals onderscheiden zich door hun locatie en zijn voorbeelden van de vele unieke en fascinerende festivals die elk jaar in heel Thailand plaatsvinden, waaronder wereldberoemde vieringen zoals Songkran (het traditionele Thaise nieuwjaar) en Loi Krathong.

De promotie van deze 16 festivals is om de culturele tradities van het koninkrijk verder onder de aandacht te brengen en meer inkomsten te genereren voor lokale gemeenschappen, in overeenstemming met de nieuwe richting van het Thaise toerisme naar een duurzamer en verantwoordelijker toerisme.

De 16 feesten zijn:

Phuket Food (Creatieve Stad van Gastronomie) Festival, Phuket

Een fantastische gelegenheid voor fijnproevers, met genoeg eten – zowel lokaal als internationaal – om van te genieten.

Chao Mae Lim Ko Niao-festival, Pattani

Een kleurrijk thuiskomstfestival voor Chinese afstammelingen van de provincie Pattani. Dit jaar vond het evenement plaats op 2-8 februari.

Ban Chiang Werelderfgoedfestival, Udon Thani

Een viering van de historische betekenis van het Ban Chiang-gebied, dat op de Werelderfgoedlijst staat en wordt beschouwd als de belangrijkste prehistorische nederzetting die tot nu toe in Zuidoost-Azië is ontdekt. Dit jaar vond het evenement plaats op 10-12 februari.

Hok Peng-festival om Phra That Chao Phu Phiang Chae Haeng, Nan te aanbidden

Een aanbiddingsritueel in Wat Phra That Chae Haeng, Phra Aram Luang, in het district Phu Phiang. Dit jaar vindt het evenement plaats van 28 februari tot en met 6 maart.

Hae Malai Khao Tok-festival, Yasothon

Een cultureel feest waarbij duizenden handgemaakte slingers die gepofte rijst met elkaar verbinden op praalwagens worden tentoongesteld. Dit jaar vindt het evenement plaats van 1 tot 5 maart op het evenementterrein voor het Mahachanachai District Office.

Hae Phra Khuen That-festival, Nakhon Si Thammarat

Bij deze viering wordt een lang stuk heilige gele stof rond de voet van een stoepa in Phra Mahathat Woramahawihan gewikkeld. Wat Phra Mahathat. Dit jaar vindt het evenement plaats van 2-6 maart.

Korat-straatkunst, Nakhon Ratchasima

Een levendige en kleurrijke showcase die creatieve werken van regionale kunstenaars viert.

Sdok Kok Thom-festival, Sa Kaeo

Dit festival belicht het beroemde historische Sdok Kok Thom Khmer-kasteel.

Kram & Craft Sakon-festival, Sakhon Nakhon

Een festival ter ere van de culturele creativiteit van de lokale gemeenschap, waarbij natuurlijke planten worden gebruikt om stoffen te verven.

Bun Ban Klang-festival, Chon Buri

Bij dit openluchtritueel om verdiensten te verdienen in het Phanat Nikhom-district leggen de lokale bevolking voedsel op in vierkanten gesneden bananenbladeren om pech af te weren. Het evenement is van maart tot juni 2023.

Vesak-dagfestival, Mae Hong Son

Plaatselijk bekend als Nataya Heng-sattha Gingala Nom Bucha Visakhaburamee, is het evenement een traditionele ceremonie voor het maken van verdiensten op Vesak Day, een heilige dag voor boeddhisten en sommige hindoes.

Tak Baht Dok Mai Khao Phansa (Festival van bloemenaanbod), Saraburi

Een traditionele ceremonie waarbij witte Khao-Phansa-bloemen aan monniken worden gegeven, ook wel bekend als Dok Hong Hern (vliegende zwanenbloem), die jaarlijks wordt gehouden op Khao Phansa of de boeddhistische vastentijd.

Phaya Sri Satta Nakarata aanbiddingsceremonie, Nakhon Phanom

Een religieuze ceremonie voor de Naga waarvan wordt aangenomen dat ze in de Mekong-rivier wonen op de multifunctionele werf Phaya Si Sattanakarat, verankerd aan de oevers van de Mekong-rivier. Het evenement vindt plaats in juli 2023.

Hom Heet Toi Hoy Roi Jai Tai Lue (Tai Lue Lokaal Festival), Phayao

Dit evenement eert de etnische gemeenschap van Tai Lue en hun kenmerkende tradities. Vindt plaats in Wat Phrathat Sob Waen: Tempel van de Tai Lue-cultuur, Chiang Kham Town, Yuan, Chiang Kham District, Phayao. Het evenement is van 15-16 juli 2023.

Phetchaburi City of Gastronomy Festival, Phetchaburi

Nog een geweldig evenement voor fijnproevers, waar ze kunnen genieten van fantastische lokale gerechten.

Khom San Duang-festival, Lamphun

Letterlijk vertaald als een festival van honderdduizend lantaarns, is dit een pittoresk feest waarbij talloze zwevende lantaarns de lucht in gaan tijdens het jaarlijkse Loi Krathong Festival in Wat Phra That Haripunchai Woramahawihan.

Meer details van elk van de festivals en data voor de evenementen van dit jaar zullen worden bijgewerkt zodra de informatie beschikbaar is.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.