Tweeëndertig baby's van lederschildpadden vrijgelaten in de zee van Phuket

Phuket -

Tweeëndertig baby-lederschildpadden zijn met succes uit het ei gekropen en zijn de zee in gegaan in Phuket.

Gisteravond (10 februarith) op het Nai Yang-strand in Thalang leidde de Phuket-gouverneur Narong Woonciew de vrijlating van 32 lederschildpadbabyzeeschildpadden.

Het hoofd van het Sirinat National Park, de heer Sorasak Rananan, vertelde de Phuket Express dat de moeder van de zeeschildpad eieren legde Op december 11th vorig jaar op het nabijgelegen Mai Khao-strand in Thalang. In totaal zijn er 108 eieren in het nest gevonden waarvan 79 bevruchte eieren. De eieren werden verplaatst naar een veilig gebied bij Nai Yang Beach in de buurt.

Afgelopen nacht zijn 32 baby-lederschildpadden met succes uit hun eieren gekomen. Andere eieren wachten nog om uit te komen.

Gouverneur Narong vertelde The Phuket Express: "Dit is een goed teken dat de natuur en het milieu in Phuket zijn verbeterd nadat de lederschildpadmoeder eieren legde op Phuket Beach."

“We hebben hoopvolle plannen om de 'Expo 2028 Phuket Thailand' te organiseren met als thema 'Future of Life: Living in Harmony, Sharing Prosperity'. Het vrijlaten van babyschildpadden in zee laat zien dat Phuket onze natuurlijke hulpbronnen heeft teruggevonden”, voegde gouverneur Narong eraan toe.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.