Legale taxichauffeurs uit andere provincies mogen legaal in Phuket werken

Phuket -

Legale taxichauffeurs uit Bangkok en andere provincies mogen legaal in Phuket werken.

Ons vorige verhaal:

Er worden juridische stappen ondernomen tegen illegale taxichauffeurs in Phuket. Er werden ook taxichauffeurs (Groene Borden) uit Bangkok aangetroffen die in het gebied in strijd met de regels en voorschriften handelden.

Nu voor de update:

De heer Atcha Buajan, hoofd van het Phuket Land Transport Office, vertelde de Phuket Express na een vergadering vandaag (9 februari).th) met taxichauffeurs uit andere provincies (Groene Borden) dat de regels zouden worden versoepeld om hen in staat te stellen legaal in Phuket te werken.

De vergadering kwam na gisteren (8 februarith) taxichauffeurs (Groene Borden) geregistreerd in Bangkok en andere provincies verzamelden zich bij Saphan Hin in Phuket Town.

De heer Atcha vertelde de Phuket Express dat er veel taxichauffeurs buiten de provincie zijn die toeristen in Phuket helpen. Ze zijn zwaar getroffen nadat de Phuket PLTO, of Phuket Land Transport Office, hardhandig tegen hen optrad.

De PLTO van Phuket heeft ermee ingestemd dat deze taxichauffeurs legaal diensten mogen verlenen aan klanten in Phuket. Ze moeten zich echter binnen een maand registreren bij de Phuket PLTO om aan te geven dat ze momenteel in Phuket werken in plaats van in hun thuisprovincie.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.