Juridische stappen ondernomen tegen vier illegale taxichauffeurs in Phuket

Phuket -

Er worden juridische stappen ondernomen tegen vier illegale taxichauffeurs in Phuket.

Het Phuket Land Transport Office (PLTO) meldde gisteren (6 februari) dat relevante functionarissen een controlepost hebben opgezet in de buurt van Phuket International Airport in het subdistrict Sakoo, Thalang.

Twee taxichauffeurs (Groene Borden) uit Bangkok werden aangetroffen in het gebied tegen de regels en voorschriften. Er werden ook twee taxichauffeurs aangetroffen die persoonlijke voertuigen gebruikten om toeristen als illegale taxi's (zwarte platen) over te brengen.

De overtredende taxichauffeurs krijgen een boete en hun rijbewijs wordt voor 90 dagen geschorst.

De Phuket Express merkte op dat 'zwarte platen' een term is die gewoonlijk door de PLTO wordt gebruikt om een ​​normaal persoonlijk voertuig te noemen (met een witte kentekenplaat, ironisch genoeg), maar in plaats daarvan werd ontdekt dat het werd gebruikt om passagiers over te brengen als een illegale taxi. Ondertussen kunnen taxi's met groene kentekenplaten alleen worden onderhouden in provincies waar ze zijn geregistreerd.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.