Senior Thaise politie blijft waarschuwen dat vapen illegaal is, zelfs terwijl het debat over vapenwetten voortduurt

nationaal —

Een Thaise hoge politieagent van de afdeling Juridische Zaken en Geschillen zei dat iedereen die betrapt wordt op het bij zich hebben van e-sigaretten of vapes een boete kan krijgen tot 500,000 baht en een maximale gevangenisstraf van vijf jaar kan krijgen.

Pol. Luitenant-generaal Trairong Phiewphan, hoofd van de afdeling, zei woensdag 1 februari dat e-sigaretten, ook wel vapes genoemd, verboden producten zijn die niet in het Koninkrijk mogen worden geïmporteerd, volgens de richtlijnen van 2014 en 2016 van het Ministerie van Handel .

De verklaringen komen na verschillende spraakmakende gevallen van vermeende afpersing zoals deze met een Taiwanese actrice en deze met een groep Chinese toeristen heeft Thais nieuws gehaald.

Mensen met e-sigaretten in hun bezit overtreden daarom de wet voor het accepteren of bezitten van verboden producten en kunnen een boete krijgen tot 500,000 baht en/of een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar krijgen in overeenstemming met artikel 246 en artikel 244 van de Douanewet 2017, aldus Pol. Luitenant-generaal Trairong.

De officier zei verder dat vapes ook als sigaretten worden beschouwd omdat het nicotine in het lichaam van de gebruiker brengt volgens sectie 4 van de Tobacco Products Control Act van 2017, wat betekent dat het voor vape-gebruikers illegaal is om vapes te roken in een verboden gebied.

De overtreders kunnen een boete van maximaal 5,000 baht krijgen, zei Trairong.

Hij voegde eraan toe dat de wet in de toekomst kan worden gewijzigd om gelijke tred te houden met de veranderende trends, maar merkte op dat de politie de plicht heeft om de huidige geregistreerde wetten te handhaven. Dit komt omdat sommige politici hebben opgeroepen om de wetten onlangs te wijzigen, zoals hier te zien is.

De Pattaya News-notities samen met informatie van onze juridische partners hier bij Isaan Advocaten die vapen in Thailand is al geruime tijd een controversieel onderwerp, vooral de laatste tijd, waarbij veel landen en regio's over de hele wereld stappen hebben ondernomen om het gebruik ervan te beperken of volledig te verbieden.

Thailand is zo'n land, met de Koninklijke Thaise regering die heeft aangekondigd dat het volkomen illegaal is om elektronische sigaretten of vapen te bezitten, te verkopen of te gebruiken.

Dit verbod is in 2014 ingevoerd en is sindsdien niet meer gewijzigd. Thailand implementeerde wetten rond vapen om het publiek te beschermen tegen mogelijke gezondheidsrisico's die aan de activiteit zijn verbonden.

Vapen, wat verwijst naar het inademen van een aerosol geproduceerd door een apparaat zoals een elektronische sigaret, is de laatste tijd een controversieel onderwerp in Thailand.

Met bezorgdheid over de gevolgen voor de gezondheid van vapen, heeft de Thaise regering besloten een aantal wettelijke maatregelen in te voeren om de activiteit te beperken. Iedereen die in Thailand wil vapen, moet bijvoorbeeld eerst een vergunning krijgen van het ministerie van Volksgezondheid.

De licentie wordt alleen verleend aan personen ouder dan 18 jaar en vereist dat de aanvrager een bewijs van hun leeftijd overlegt, een medisch onderzoek doorstaat en een schriftelijke toestemmingsverklaring van hun arts overlegt. Voor meer informatie kunt u hier contact opnemen met Isaan Advocaten.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel vapenapparatuur nog steeds in Thailand kan worden gekocht, het illegaal is en dat pogingen om het te kopen ernstige gevolgen kunnen hebben.

Bovendien sluiten de autoriteiten misschien niet altijd de ogen voor de verkoop ervan en kunt u worden gearresteerd en aangeklaagd, zelfs als u het bij een lokale verkoper koopt.

Het is ook illegaal om dampproducten te verkopen aan mensen onder de wettelijke leeftijd, met straffen variërend van een boete tot zelfs gevangenisstraf.

Degenen die betrapt worden op het bezit of het gebruik van dampapparatuur kunnen gevangenisstraffen en/of hoge boetes krijgen. Als u wordt betrapt, is een van de eerste dingen die u moet doen, contact opnemen met een advocaat zoals Issan Advocaten voor hulp hier.

Hoewel het kopen van vapenapparatuur in Thailand technisch nog steeds mogelijk is, wordt reizigers ten zeerste aangeraden om elke betrokkenheid bij vapenapparatuur te vermijden vermijd juridische problemen. Het is ook belangrijk dat reisbureaus en touroperators hun gasten voldoende waarschuwen om hun veiligheid te waarborgen.

Daarnaast is het illegaal om te vapen op openbare plaatsen, zoals kantoren, onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, luchthavens en openbaar vervoer. Overtreders kunnen een boete krijgen van maximaal 1,000 baht of een gevangenisstraf van maximaal 30 dagen krijgen.

Die gevonden die deze wet in Thailand overtreden, worden geconfronteerd met ernstige gevolgen. Zowel buitenlanders als Thaise staatsburgers kunnen worden gearresteerd en gevangenisstraf krijgen, evenals boetes. Dit geldt voor reizigers die vapenapparatuur van welke aard dan ook meenemen, evenals voor verkopers die deze proberen te verkopen.

Bovendien heeft de Britse regering haar burgers gewaarschuwd dat iedereen die betrapt wordt op het gebruik of de verkoop van deze apparaten in Thailand, zware boetes en straffen kan krijgen.

Met aanvullende informatie van onze juridische partners, Issan Advocaten.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.