Meer dan 200,000 toeristen bezoeken het eiland Samui in de eerste maand van 2023

FOTO: Afdeling Public Relations van Surat Thani

Samui-eiland –

Sinds begin dit jaar hebben meer dan 200,000 toeristen het eiland Samui bezocht.

Dat heeft de gouverneur van Surat Thani, de heer Wichawut Jintoe, vandaag (31 januari) aan de pers verteldst) dat vanaf 1 januarist tot januari 23rd, waren er 178,077 toeristen die het eiland Samui bezochten. Daarvan kwamen er 86,507 met vliegtuigen en 91,570 met veerboten.

“Dit aantal omvatte geen toeristen van cruiseschepen die vier ronden voor een dagtocht waren en twee ronden die één nacht op het eiland Samui verbleven. Aan het einde van deze maand zullen er meer dan 200,000 toeristen zijn die het eiland Samui bezoeken”, merkte dhr. Wichawut op.

“Het aantal toeristen dat het eiland Samui in de eerste maand van het jaar bezoekt, is toegenomen in vergelijking met jaren daarvoor. Ze bezochten ook nabijgelegen eilanden zoals Phangan Island en Tao Island (Turtle Island), evenals andere toeristische plaatsen op het land. Dit is een goed begin, waaruit blijkt dat het eiland Samui een van de topbestemmingen in Thailand is die toeristen graag bezoeken”, voegde dhr. Wichawut toe.

============================

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.