Buitenlanders die Thaise toeristen zouden hebben aangevallen op het eiland Samui, zijn naar verluidt verhuisd naar Phuket

FOTO: MGR online

Phuket -

Buitenlanders die naar verluidt een groep Thaise toeristen op het eiland Samui hebben aangevallen, zouden naar Phuket zijn verhuisd. De beroemdste politieman van Thailand, 'Big Joke', heeft persoonlijk opdracht gegeven om de verdachten op te sporen.

De politie van Bo Phut vertelde de Phuket Express dat ze een groep buitenlanders hebben geïdentificeerd die naar verluidt Thaise toeristen op oudejaarsavond hebben aangevallen. Er is een dagvaarding voor geweld tegen hen uitgevaardigd en de buitenlanders, waarvan wordt aangenomen dat het expats zijn, zijn aangemoedigd om zichzelf aan te geven. De Thaise politie heeft ook contact opgenomen met het immigratiebureau met betrekking tot de visumstatus van de verdachten.

Plaatsvervangend hoofd van de nationale politie, generaal Surachate "Big Joke" Hakparn ging gisteren (11 januari) naar het politiebureau van Bo Phut op het eiland Samuith) om dringend vooruitgang te boeken in de zaak die veel Thais woedend heeft gemaakt op sociale media.

Naar verluidt hebben twee van de buitenlandse verdachten het eiland Samui al verlaten en zijn nu in Phuket. Het nieuws over de aanval werd aan de media onthuld nadat het Thaise slachtoffer op 1 januari 2023 aangifte deed bij de politie en beweerde dat er niets was gebeurd.

Dit bracht de zaak onder de aandacht van Big Joke en het bredere Thaise publiek, dat nu de arrestatie eist van de buitenlandse verdachten die de groep Thaise toeristen zouden hebben geslagen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.