De politie van Phuket houdt een trainingsoefening waarbij boze demonstranten worden gesimuleerd op het politiebureau

Phuket -

De provinciale politie van Phuket heeft onlangs een actieoefening voor incidenten gehouden.

De oefening vond gistermiddag (5 januarith) op het politiebureau van Phuket City.

Het re-enactment-incident, dat een training was en geen echt probleem, betrof een scenario waarin meer dan 80 tieners, allemaal acteurs, protesteerden op het politiebureau. In het trainingsscenario waren ze teleurgesteld en overstuur nadat de politie tien tieners had gearresteerd die op de openbare weg aan het racen waren en tijdens de arrestatie enkele verkeersongevallen en verwondingen veroorzaakten.

De tieners die protesteerden, wilden dat de politie hun vrienden onmiddellijk vrijliet. Acteurs vielen de politie met geweld aan en probeerden onrust en chaos te veroorzaken. Acteurs kregen ook te horen dat ze moesten proberen met geweld toegang te krijgen tot het politiebureau en langs wetshandhavers te duwen.

Officieren die aan de training deelnamen, kregen alleen te horen dat ze betrokken zouden zijn bij een trainingsoefening, maar niet het specifieke scenario.

De acteurs die demonstranten uitbeelden die toegang tot het station kregen, leidden tot het trainen van de politie met oproerschilden en uitrusting om de demonstranten uiteen te drijven met toekijkende trainingsinstructeurs.

Volgens de provinciale politie van Phuket reageerden agenten die betrokken waren bij de trainingsoefening goed en bedankten agenten ook de acteurs die demonstranten portretteerden die boos waren op de politie.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.