Man gered voor de kust van Phuket beweert al 13 dagen in zee te drijven

Phuket -

Een buitenlandse man is gered in de buurt van Racha Island in Phuket. Hij beweerde dat hij zich vasthield aan een olietank en 13 dagen in zee dreef.

Hulpverleners werden door een rondvaartbootoperator op de hoogte gebracht dat een onbekende man levend in zee was gevonden op 300 meter van Racha Island.

De man werd op de rondvaartboot gebracht voordat hij aankwam bij de Chalong Pier, ten zuiden van Phuket. De man was uitgeput en zwak en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Hulpdiensten vertelden de Phuket Express dat de man, rond de 30 jaar oud, niet in het Thais of Engels kon communiceren, maar wel kon zeggen dat hij Maleisisch was. Later zei hij via een vertaler dat hij 13 dagen lang een olietank vasthield voordat hij werd gered.

Het was niet meteen duidelijk hoe hij om te beginnen op drift op zee was beland.

De politie van Chalong zet haar onderzoek voort om erachter te komen wat er met hem is gebeurd en om de man terug naar zijn land te helpen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.