Phuket piektoeristisch seizoen verwacht tijdens Kerstmis en Nieuwjaar, toptoeristische markt voor Russen

Kata Beach

Phuket -

Het hoogtepunt van het toeristische hoogseizoen in Phuket wordt verwacht van Kerstmis tot Nieuwjaar, aangezien de Russen het peloton van bezoekers leiden.

De president van de Southern Thai Hotels Association, de heer Sueksit Suwannadissakun, vertelde de Phuket Express: “Het toerisme in Phuket is verbeterd sinds begin oktober. Ongeveer 57 procent van de hotels in Phuket ging in oktober weer open en in november was dit 70 procent. We verwachten dat tijdens Kerstmis en Nieuwjaar 80 procent van de hotels in Phuket geopend zal zijn.”

“24 decth, 2022 tot 5 januarith, 2023 wordt het hoogtepunt van het toeristische hoogseizoen, de eerste sinds 2019 vanwege de beperkingen van Covid-19.” voegde meneer Sueksit eraan toe.

“De toptoeristen zijn nu Russen, ongeveer 25 procent van het totale aantal bezoekers, ten tweede gevolgd door Indiërs met 12 procent en ten slotte Singaporezen en Australiërs met 6 procent. Deze vier groepen toeristen vormen bijna de helft van de totale toeristenmarkt in Phuket. De meeste anderen zijn Europeanen, net als in het winterseizoen, en daarom bezoeken ze graag Phuket vanwege het warme weer en de stranden”, legt dhr. Sueksit uit.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.