Zuid-Afrikaanse man gearresteerd in Phuket met 196 dagen overschrijding van verblijf, beweert dat hij geen geld had om terug te gaan naar zijn land

Phuket -

Een 30-jarige Zuid-Afrikaanse man werd gearresteerd in het Thalang-district met een overschrijding van 196 dagen. Hij had onlangs geprobeerd de immigratie te ontwijken door van Chiang Rai naar Phang Nga en vervolgens naar Phuket te verhuizen. Hij beweerde dat hij geen geld had om terug te gaan naar zijn land.

Het immigratiebureau van Phuket vertelde de Phuket Express dat ze van Phang Nga Immigration op de hoogte waren gebracht dat een Afrikaanse man die langer in Phang Nga verbleef, zich in Phuket had verstopt. Ze gingen naar een huis in Thalang waar ze de heer Richard Reynolds, 30, een Zuid-Afrikaans staatsburger, aantroffen.

Dhr. Reynolds kwam in april 2019 Thailand binnen met een NON – B Visa. Hij verlengde zijn visum in Chiang Rai en mocht blijven tot 27 meith, 2022. Hij zit nu op 196 dagen overstay. Hij zei dat hij van Chiang Rai naar Phang Nga en vervolgens naar Phuket was gereisd om te proberen te ontsnappen aan immigratieambtenaren die hem volgden. Hij zei dat hij niet terug kon naar zijn land of een fatsoenlijk visum kon krijgen, omdat hij zei dat hij niet genoeg geld had.

Dhr. Reynolds werd naar het politiebureau van Thalang in Phuket gebracht om te worden geconfronteerd met aanklachten wegens te lang blijven en uiteindelijk te worden uitgezet en op een zwarte lijst te worden geplaatst.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.