Poolse man gearresteerd op het eiland Samui met ingetrokken studentenvisum, 36 dagen te hoge toegestane verblijfsduur en een rode kennisgeving van Interpol wegens mishandeling

Samui, Surat Thani –

  Een Poolse man werd gearresteerd op het eiland Samui met ingetrokken studentenvisum, 36 dagen te hoge toegestane verblijfsduur en een rode kennisgeving van Interpol uit zijn thuisland.

Het immigratiebureau van Surat Thani vertelde de Phuket Express dat ze gisteren (8 december) de heer Michal Kamil Wielebinski, 37, een Poolse staatsburger, hebben gearresteerd.

De heer Wielebinski kwam op 10 oktober Thailand binnen via de Tak Bai-immigratie in Narathiwat, Zuid-Thailand.e, 2019 met een NON-90 Visa. Zijn laatste visumverlenging was bij de immigratiedienst van Chiang Rai, waardoor hij tot 24 september 2023 kon blijven.

Hij werd echter door de immigratiedienst aangegeven omdat hij niet de vereiste onderwijsklassen voor zijn visum had gevolgd. De immigratiedienst van Chiang Rai annuleerde zijn visum op 3 novemberrd, 2022, en als gevolg daarvan is nu 36 dagen te lang gebleven.

Hij werd naar het politiebureau van Bo Phut gebracht om te worden beschuldigd van overschrijding van de verblijfsduur en wacht op zijn uitzetting en terugkeer naar Polen voor juridische aanklachten.

Agenten ontdekten dat de heer Wielebinski een Interpol-opzegging in Polen heeft afgegeven op 15 oktoberth2017 voor mishandeling van anderen en illegaal bezit van munitie.

Ondertussen een 56-jarige Koeweitse man werd gearresteerd op het eiland Pha-ngan in Surat Thani voor 16 dagen omdat hij zijn wettelijke visumvoorwaarden had overschreden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.