Dugong dood aangetroffen, met tekenen van jacht op zijn hoektanden, in Surat Thani

Soerat Thani –

Een doejong werd dood aangetroffen met zijn mond vastgebonden met touw en uitgesneden hoektanden op een strand in de Chaiya-distributie.ct.

De gouverneur van Surat Thani, Witchawut Jintoe, en de chef van het Chaiya Fisheries Office, de heer Sanae Rattanasamnieang, hebben gisteren (4 decemberth) ging naar het Naai Amphoe Beach in het subdistrict Takrob.

De heer Sanae vertelde de Phuket Express: “De dode doejong is ongeveer 15 tot 20 jaar oud. Het is ongeveer twee meter lang en weegt ongeveer 200 kilogram. Er wordt aangenomen dat de doejong minstens vier dagen voordat hij werd gevonden stierf.

“Zijn mond was vastgebonden met een touw en er werden wonden van mogelijke messen op zijn lichaam gevonden. Zijn hoektanden werden afgehakt. Sommige mensen geloven dat zijn hoektanden heilig zijn en gebruiken ze om een ​​amulet te maken. Er wordt een autopsie uitgevoerd om de exacte doodsoorzaak te vinden,' legde meneer Sanae uit.

Gouverneur Witchawut zei: “Dit is de tweede doejong die binnen twee maanden dood is gevonden in Surat Thani. Het is een groot verlies voor de natuur en het milieu, aangezien de doejong een gereserveerd wild dier is dat met uitsterven wordt bedreigd.”

"Als wordt bewezen dat deze dode doejong door mensen wordt bejaagd, zullen die mensen juridische stappen ondernemen", merkte gouverneur Witchawut op.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.