Filippijnse man gearresteerd in Phuket voor 252 dagen overschrijding van de toegestane verblijfsduur

Phuket -

  Een 55-jarige Filippijnse man werd in Kathu gearresteerd voor 252 dagen omdat hij zijn wettelijke visumvoorwaarden had overschreden.

Het Phuket Immigration Office vertelde de Phuket Express dat gisteren (2 decembernd) arresteerde een team van immigratieambtenaren van Phuket de heer Lito Lopez, 55, een Filippijnse staatsburger in een kamer in de Soi Kathu-waterval in Kathu.

De arrestatie kwam nadat agenten ontdekten dat de heer Lopez te lang bleef na tips van bezorgde burgers. Ze zetten hun onderzoek voort en ontdekten waar meneer Lopez woonde.

De heer Lopez kwam Thailand binnen via Ranong Immigration op 4 maartth, 2020. Hij gebruikte tot 90 juni een NON-1 Visast, 2020. Daarna verlengde hij zijn visum bij Phuket Immigration met Covid-uitzonderingen tijdens de Covid-pandemie en mocht hij blijven tot 25 maartth, 2022. Hij is nu 252 dagen te lang gebleven. Ambtenaren van Phuket dachten ook dat hij tijdens zijn verblijf hier illegaal in Thailand werkte.

Hij werd naar het politiebureau van Kathu gebracht om te worden beschuldigd van een te lange verblijfsduur en wacht op zijn uitzetting op zijn kosten.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.