Phuket Airport verduidelijkt nadat 300 passagiers 's nachts zijn vertrokken nadat de vlucht niet kon vertrekken vanwege overboeking

Phuket -

De internationale luchthaven van Phuket verduidelijkte de situatie nadat meer dan 300 passagiers 's nachts waren achtergelaten omdat een vlucht niet kon opstijgen vanwege onvoldoende zitplaatsen.

Het probleem was vanmorgen (2 december) viraal gegaan op sociale mediand). Op sociale media werd het verhaal gedeeld over meer dan 300 passagiers die na middernacht (december) op de luchthaven waren achtergelaten 2nd) omdat een van de passagiers geen stoel had omdat de stoelen vol waren.

De Phuket International Airport Public Relations vertelde de Phuket Express vandaag dat vlucht nr. VZ309 van Vietjet Airlines was en onderweg was van Phuket International Airport naar Suvarnabhumi Airport.

Het vliegtuig was net begonnen met vertrekken van de parkeerplaats voordat de gezagvoerder vijf minuten na middernacht meldde om terug te keren naar de parkeerplaats. De gezagvoerder meldde dat het aantal passagiers de limiet overschreed en dat één passagier geen stoel had, waardoor het hele vliegtuig moest omkeren. De vlucht liep nog meer vertraging op voordat de landingsbaan werd gesloten en de luchtvaartmaatschappij besloot enkele passagiers naar hotels te brengen. De vlucht vertrok vandaag, 2 december, om 10:34 uur

Het was onduidelijk of passagiers werden gecompenseerd voor de nachtelijke vertraging. Het was ook onduidelijk waarom de luchtvaartmaatschappij individuele passagiers geen tegoed of korting bood om een ​​latere vlucht te nemen, om te voorkomen dat het probleem iedereen zou treffen.

De reden dat een van de passagiers geen stoel had, is omdat een andere vlucht, VZ2304 van dezelfde luchtvaartmaatschappij, die van Suvarnabhumi Airport naar Phuket ging, niet kon opstijgen in Bangkok vanwege een niet-geïdentificeerd probleem waardoor het vliegtuig niet aankwam op de luchthaven van Phuket.

Dit zorgde ervoor dat een derde vlucht, VZ2305 van dezelfde luchtvaartmaatschappij, gaande van Phuket International Airport naar Suvarnabhumi Airport, ook werd geannuleerd omdat deze hetzelfde vliegtuig zou gebruiken als VZ304.

Een van de passagiers die een vliegticket had op vlucht VZ2305 is door de luchtvaartmaatschappij verplaatst naar vlucht VZ309. Door een menselijke fout bleek het personeel echter niet te merken dat VZ309 al vol was en voordat het probleem werd opgemerkt, was de vlucht al begonnen met vertrekken van het parkeerterrein.

Zowel de luchthaven als de luchtvaartmaatschappij boden hun excuses aan voor het incident aan klanten die 's nachts waren vertrokken.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.