Phuket-agenten inspecteren bedrijven die naar verluidt verband houden met de vermeende Chinese 'maffia'-baas 'Tuhao'

Phuket -

Wetshandhavers inspecteerden meerdere bedrijven in Phuket die naar verluidt verband houden met de vermeende Chinese 'maffia'-baas 'Tuhao'. Agenten namen auto's in beslag, beds en computers.

Een vermeende Chinese maffiabaas genaamd 'Tuhao' gaf zichzelf op woensdag 23 november aan bij de politie van Bangkok, nadat hij werd beschuldigd van medeplichtigheid aan de illegale drugshandel en het exploiteren van een illegale nachtclub.

Gisteren (30 november)th), inspecteerde een team van Phuket-agenten bedrijven die verdacht werden van betrokkenheid bij 'Tuhao'. De echte identiteit van de verdachte werd door de politie onthuld als Chaiyanat Kornchayanant, een genaturaliseerde Thaise burger van Chinese afkomst.

Relevante agenten vertelden de Phuket Express dat er minstens acht bedrijven zijn op vijf plaatsen in Phuket, waarin Tuhao, of Chaiyanat, de grootste aandeelhouder is van elk bedrijf. Al deze bedrijven waren sinds Covid-19 tot nu gesloten.

De geïnspecteerde plaatsen waren:

  1. Modern Latex Co., Ltd dat vroeger latexbedden verkocht in Wichit, Mueang Phuket.
  2. Queen Legend Co.Ltd. vroeger lederen producten verkocht in een winkelcentrum, Ever Union Co.Ltd. gevestigd in Wichit gevonden 86 set bedden.
  3. Koninklijk Internationaal Co., Ltd. en King Bird Nests Co.Ltd. in Wichit werden vroeger vogelnestjes verkocht.
  4. Royal Park Phuket Co.Ltd (Snake Garden) vond veel slangen in glazen dozen en verkocht kruidenproducten in Wichit.
  5. The City Centre Co.Ltd. en Modern James Phuket Co., Ltd. dat is een groot winkelcentrum dat vroeger sieraden verkocht in Wichit.

De meeste van deze bedrijven waren voornamelijk gericht op Chinese reisgroepen die vanwege China's aanhoudende zero covid-beleid nog moeten terugkeren naar Thailand.

=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.