Thaise politie neemt bordspel in beslag in Yala, omdat het illegaal zou zijn, wat een debat tussen politici op gang bracht

Arifin Soh

Yala-

De Thaise politie heeft in Yala een bordspel met de naam 'Patani Colonial Territory' in beslag genomen, dat volgens de Thaise politie illegaal zou zijn.

Een kandidaat voor de Move Forward Party in Pattani, dhr. Arifin Soh, postte op zijn Facebook: “De politie van Bannang Sata heeft het bordspel 'Patani Colonial Territory' in beslag genomen bij een kleine hobbywinkel en zij beweren dat het spel mogelijk illegaal is. Zelfs het recht om games te spelen wordt beroofd. Het is moeilijk om in het diepe zuiden te leven.”

Gisteren (28 november)th), overhandigde de woordvoerder van de Thaise Phakdee Partij een brief aan het ministerie van Binnenlandse Zaken om dit bordspel te onderzoeken. In de brief stond dat het bordspel 'Patani Colonial Territory' een spel is over de koloniale geschiedenis van Patani dat wordt ondersteund door de Progressive Movement Foundation en naar verluidt voor ontwrichting en maatschappelijke problemen zorgt.

TPN-media merkt op dat de politie niet onmiddellijk heeft verklaard wat er illegaal was aan het spel en dat de inbeslagname massale aandacht heeft getrokken op sociale media, waardoor het spel aanzienlijk meer aandacht kreeg nadat het in beslag was genomen dan wanneer het met rust was gelaten. Dit wordt door sommigen het "Streisand-effect" genoemd.

Het Thaise ministerie van Binnenlandse Zaken heeft niet direct gereageerd op het spel of de uitspraken van tegenwerkende politici.

TPN-media merkt op dat informatie over de game overal online beschikbaar is.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.