Inwoners van Rassada, Phuket lijden nog steeds onder de ergste overstromingen in decennia

Rassada, Phuket –

Bewoners in het Rassada-subdistrict, Mueang Phuket-district, hebben nog steeds te maken met overstromingen van het afgelopen weekend, de ergste overstroming in 30 jaar, vertelden lokale bewoners aan The Phuket Express.

Ons vorige verhaal:

Zware regenval over Phuket de hele nacht en tot vanochtend veroorzaakte overstromingen in veel gebieden op zondag (16 oktober)th).

Gisteravond (17 oktober)th), bezochten reddingswerkers van de Kusoldharm Rescue Foundation bewoners in Soi Pa Neang en Soi Samkong 1 die drie dagen nadat de zware regenval was geëindigd nog steeds lijden onder de overstromingen. Het gebied ligt in de buurt van een ruime lagune waar het waterpeil tot boven de oevers is gestegen.

Enorme waterpompen worden gebruikt om het overstromingswater uit het gebied te verwijderen. Het waterpeil is echter nog steeds hoog, tot 80 centimeter in sommige gebieden. Wat water heeft de binnenkant van woonhuizen bereikt, waardoor de lokale autoriteiten de bewoners naar nabijgelegen schuilplaatsen hebben geëvacueerd. Voedsel, medische zorg en hulp werden ook aan de slachtoffers gegeven.

De heer Tanakorn Sangnark, een inwoner van Soi Pa Neang, vertelde de Phuket Express: “Ik woon hier al meer dan 30 jaar. Dit is de ergste overstroming in al die 30 jaar. Normaal gesproken staat dit gebied altijd onder water als het regent, maar deze keer was het catastrofaal, waardoor huizen onder water kwamen te staan ​​en dagenlang aanhield.”

Ondertussen De oude binnenstad van Phuket heeft het afgelopen weekend te maken gehad met de ergste overstromingen in 50 jaar, zeiden lokale bewoners tegen de media.

De gouverneur van Phuket is vandaag doorgegaan met het bezoeken van slachtoffers die nog steeds te lijden hebben onder de overstromingen van het afgelopen weekend.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.