Grote weg naar Phuket verlamd door overstromingen, Koninklijke Thaise marine helpt slachtoffers van overstromingen

Phuket -

Een hoofdweg in Thalang was verlamd door overstromingen omdat de regen aanhield.

Sinds vanochtend (18 oktober) is het weer begonnen met regenenth), waardoor veel gebieden in Thalang opnieuw onder water kwamen te staan, na drastische overstromingen van het afgelopen weekend.

Op de Thep Kasattri Road in Baan Lipohn in het subdistrict tge Thep Kasattri kwamen zowel de noordelijke als de zuidelijke rijbaan onder water te staan. Het verkeer heeft vele kilometers vertraging opgelopen.

Ondertussen waren in Cherng Talay veel wegen overstroomd met sterke stromingen die door het gebied liepen. Veel motoren konden niet passeren.

Vanaf 2:00 uur begint het water terug te trekken en is de situatie weer bijna normaal.

In Soi Pa Neang en Soi Samkong 1 in het subdistrict Rassada, district Mueang Phuket, lijden de bewoners echter nog steeds onder de overstromingen. De Koninklijke Thaise Marine helpt sinds gisteren om het water te verwijderen. Er worden 24 uur per dag grote waterpompen gebruikt om het water af te voeren.

Hulpgroepen werden gezien om voedsel en water en medische benodigdheden uit te delen aan mensen in nood in de overstromingsgebieden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.