Kabinet keurt 6.6 miljard Baht goed voor Songkhla Lake Bridge en Lanta Island Bridge

FOTO: MGR Online

Zuid-Thailand –

Het Thaise kabinet heeft 6.6 miljard baht goedgekeurd voor twee brugprojecten: een brug om het Songkhla-meer in Songkhla over te steken naar de provincie Phatthalung en een brug om het eiland Lanta in Krabi te verbinden.

De minister van Transport Saksayam Chidchob heeft vandaag (18 oktober) bekendgemaakt dat het kabinet de twee brugprojecten heeft goedgekeurd die

  1. De brug over het Songkhla-meer in het subdistrict Koh Yai, het district Krasaesin in Songkhla naar het subdistrict Jong Tanon, het district Khao Chaison in Phatthalung voor 4.8 miljard baht.
FOTO: MGR Online

2. De brug om het Lanta-eiland in het subdistrict Koh Khlang en het subdistrict Lanta Noi, het district Koh Lanta in Krabi, te verbinden met 1.8 miljard baht.

De brug over het Songkhla-meer heeft twee rijstroken die kunnen worden uitgebreid tot vier rijstroken. Het wordt een Box Segmental Bridge. De totale brugafstand wordt zeven kilometer. De brug zal twee provincies, Songkhla en Phattalung, met elkaar verbinden, wat de reisduur van 80 kilometer of twee uur zou kunnen verkorten.

Ondertussen zal de brug om Lanta Island te verbinden een Balanced Cantilever Bridge zijn. De brug wordt 2,240 meter lang. De brug verkort de tijd van twee uur tot twee minuten.

De bouw van beide projecten duurt drie jaar (2023 – 2025). Naar verwachting start de bouw in september volgend jaar. Beide projecten zullen in de toekomst belangrijke oriëntatiepunten zijn die het toerisme en het transport zullen stimuleren.

FOTO: MGR Online

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.