Thaise Metrologische Afdeling waarschuwt voor koel en winderig weer en zware regen

Thailand -

De Thaise Metrologische Afdeling heeft gewaarschuwd voor koel en winderig weer in het noorden van Thailand en zware regenval in het zuiden van Thailand.

Dit komt door een hogedrukcel die het bovenste deel van Thailand bedekt, waardoor het noorden van Thailand koeler weer en sterke wind heeft. Ondertussen blijft er een moesson in het lagere zuidelijke deel van Thailand die hevige regenval veroorzaakt met plotselinge overstromingen, vooral in gebieden in de buurt van heuvels, bergen en stroomgebieden.

Golven in de Andamanse Zee en de Golf van Thailand staan ​​tijdens stormen meer dan twee meter in de open zee. Boten moeten voorzichtig te werk gaan en stormachtige gebieden vermijden.

De tropische storm 'Nesat' die nu de Filippijnen overspoelt, wordt sterker en trekt vandaag (16 oktober) naar de Zuid-Chinese Zee.th). De storm zal naar verwachting rond 20 oktober naar het noorden van Vietnam trekkenth en snel zwakker worden.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.