Phuket verwacht dit lange vakantieweekend minstens 2 miljard baht te genereren

Phuket -

Phuket verwacht tijdens dit lange vierdaagse vakantieweekend minstens twee miljard baht te genereren.

De directeur van het Phuket Tourism Authority Office, mevrouw Nantasiri Ronnari, vertelde de Phuket Express: "Tijdens deze vier feestdagen van 13 oktoberth tot oktober 16th er komen 24,370 internationale bezoekers van 137 vluchten van 29 luchtvaartmaatschappijen aan, terwijl er 28,038 Thaise bezoekers van 217 vluchten van zeven luchtvaartmaatschappijen aankomen.”

"We verwachten ongeveer 152,691 bezoekers in Phuket tijdens deze lange vakanties, waarvan we denken dat ze minstens twee miljard baht zullen opleveren." concludeerde mevrouw Nantasiri.

Het weer is tot nu toe gunstig gebleven en heeft veel toeristen, zowel binnenlands als internationaal, naar het eiland en de stranden gebracht. Restaurants en uitgaansgelegenheden leken tot nu toe het hele weekend druk te zijn, vooral in de omgeving van Patong. Gelukkig zijn er tot nu toe geen grote problemen of problemen gemeld met gevolgen voor toeristen en bezoekers.

De politie van Phuket heeft ook de patrouilles en handhaving opgevoerd en belooft alle bezoekers die voor de vakantie komen veilig te houden. Dit komt als onderdeel van een nationaal hardhandig optreden tegen illegale drugs en vuurwapens voor de maand oktober, deels als gevolg van de tragische massale schietpartij/steekpartij vorige week in een kinderdagverblijf in Nong Bua Lamphu waarbij tientallen, voornamelijk kinderen, omkwamen.

De feestdag is te wijten aan de zesjarige verjaardag van de droevige dood van Zijne Koninklijke Majesteit Koning Rama IX de Grote, die op 13 oktober plaatsvond.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.