UPDATE: Vijf buitenlandse verdachten ontvluchten Thailand nadat ze Russisch zouden hebben afgeperst op het eiland Samui

FOTO: Politie TV

Samui-eiland, Surat Thani –

Vijf buitenlandse verdachten zijn uit Thailand ontsnapt nadat ze naar verluidt betrokken waren bij het afpersen van een Russische man voor cryptovaluta op het eiland Samui.

Onze eerdere verhalen:

Een groep vermeende buitenlandse "gangsters" werd op 26 september gezocht door de politie van Samui, nadat ze naar verluidt een Russische man hadden bedreigd en afgeperst voor cryptovaluta.

Een van de verdachten in Chonburi, die door de politie alleen werd genoemd als de heer ANDREY, 37, een Kazachs staatsburger, werd gearresteerd in Chonburi.

Update nu het verhaal:

'Big Joke', de assistent-commissaris van de Thaise politie Surachet Hakpal, vertelde de pers over de verdachten die Thailand vandaag, 6 oktober 2022, ontvluchtten.

Er zijn arrestatiebevelen uitgevaardigd voor de andere vijf verdachten die Thailand al hebben verlaten:

DHR. SALMAN UMAYEV, 56, Kazachs onderdaan

DHR. GORBAKOV ASKHAB, 49, Kazachs onderdaan

DHR. TSCHINGIS AKHMADOV, 39, Duits staatsburger

Dhr. SINGH MICHAEL, 35, Duits staatsburger

DHR. DANIL UGAY, 42, Russisch staatsburger

De politie zet haar onderzoek voort om contact op te nemen met Interpol voor een Red Notice en hopelijk samen te werken met de relevante autoriteiten om de verdachten uit te leveren. De Thaise politie heeft niet specifiek aangegeven hoe en wanneer de vijf verdachten Thailand ontvluchtten.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.