Thailand heropent volledig vanaf 1 oktober 2022

Bangkok, 1 oktober 2022 – De Tourism Authority of Thailand (TAT) is verheugd te kunnen meedelen dat internationale reizigers naar Thailand vanaf vandaag geen bewijs van vaccinatie of ATK-testresultaten meer hoeven te tonen, en een langere verblijfsduur wordt aangeboden , wat de voltooiing aangeeft van de volledige heropening van het koninkrijk voor internationaal toerisme.

Met ingang van vandaag tot en met 31 maart 2023 wordt de verblijfsperiode in Thailand verlengd tot 45 dagen (was 30 dagen) voor toeristen uit landen/gebieden die recht hebben op visumvrijstelling, en tot 30 dagen (vanaf 15 dagen) voor degenen die in aanmerking komen voor een visum bij aankomst (VOA).

Yuthasak Supasorn, TAT-gouverneur, zei: “Thailand is volledig heropend voor toeristen van over de hele wereld met de boodschap, via de campagne 'Visit Thailand Year 2022-2023: Amazing New Chapters', dat onze fascinerende bestemming voor elk wat wils biedt onder de 'Van AZ: Amazing Thailand Has It All'-concept. We nodigen toeristen uit om het bestaande en nieuwe toeristische aanbod in Thailand te komen ervaren, wat, samen met de toenemende beweging van het koninkrijk in de richting van duurzaam en verantwoord toerisme, zal zorgen voor een onvergetelijke vakantie.”

Thailand begon een zorgvuldig geplande geleidelijke heropening voor internationaal toerisme vanaf 1 juli 2021, met de programma's Phuket Sandbox, Samui Plus en 7+7 Extension. Dit werd gevolgd door een heropeningstijdlijn in vier fasen van oktober 2021 tot januari 2022, waarin bestemmingen in het hele land weer open gingen voor toeristen. Op 1 juli 2022 kwam de afschaffing van de Thailand Pass-registratieregeling, en vreemdelingen hoefden vanaf dat moment alleen nog een vaccinatiebewijs of een negatieve ATK-testuitslag binnen 72 uur na de reis te tonen.

Nu het koninkrijk volledig is heropend, nemen de internationale bezoekersaantallen toe, worden internationale evenementen en lokale festivals gehouden en hervatten grote internationale en regionale luchtvaartmaatschappijen vluchten vanuit landen over de hele wereld.

Thai Airways International (THAI) voert in haar onlangs aangekondigde winterschema voor 2022-2023 (30 oktober, 2022 - 25 maart, 2023) vluchten uit op 34 Europese, Australische en Aziatische routes met verhoogde frequenties op geselecteerde routes. Dit omvat dagelijkse vluchten tussen Bangkok en Londen, Parijs, Zürich, Frankfurt, Kopenhagen, Sydney, Melbourne, Tokio, Osaka, Fukuoka, Manilla, Seoel, Taipei, Hong Kong, Singapore, Jakarta, Kuala Lumpur, New Delhi, Mumbai, Dhaka, en Karachi.

Op het evenemententerrein vinden, als gastheer van APEC 2022, een aantal APEC-bijeenkomsten plaats in Thailand, meest recentelijk de SME Ministerial Meeting (SMM), van 5-10 september 2022, in Phuket. De 11e APEC Tourism Ministerial Meeting en de 60e APEC Tourism Working Group Meeting vonden plaats van 14-20 augustus 2022 in Bangkok. Vervolgens is de APEC Finance Ministers' Meeting (FMM) gepland van 19-21 oktober 2022, en de spraakmakende APEC Economic Leaders' Week (AELW) is van 14-19 november 2022.

De OR Thailand Grand Prix 2022 – de derde editie in Thailand van dit MotoGP-wereldkampioenschap motorrace-evenement – ​​vindt dit weekend van 30 september tot 2 oktober 2022 plaats op het Chang International Circuit in de provincie Buri Ram; het immens populaire Vegetarische Festival vindt plaats van 24 september tot 5 oktober 2022 op verschillende locaties in het land; en de Bangkok Art Biennale (BAB 2022) wordt gehouden van 22 oktober 2022 tot 23 februari 2023 op verschillende locaties in Bangkok met werken van 73 lokale en internationale kunstenaars.

's Werelds eerste volledig eigen filmthemapark Columbia Pictures met attracties en attracties van Ghostbusters, Jumanji, Hotel Transylvania en andere blockbusters - Columbia Pictures' Aquaverse - wordt geopend in Bang Saray, op korte rijafstand van Pattaya, op 12 oktober dit jaar .

De zesde editie van de MICHELIN Guide Thailand, die de reputatie van Thailand als gastronomische bestemming van wereldklasse verder uitbreidt, zal eind 2022 verschijnen. Het zal voor het eerst Noordoost-Thailand of Isan bevatten naast Bangkok, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Chiang Mai, Phuket en Phang Nga.

De hervatting van vluchten naar Thailand vanuit de hele wereld, samen met de terugkeer naar pre-pandemische toelatingseisen en de verlenging van de verblijfsperioden voor toeristen, zijn allemaal op tijd gekomen voor het hoogseizoen van het koninkrijk, dat loopt van oktober tot maart.

Als een van 's werelds favoriete vakantiebestemmingen, is Thailand verheugd toeristen terug te verwelkomen. Terwijl ze opnieuw kunnen genieten van een leuke, fascinerende en lonende vakantie, wordt ze gevraagd om waakzaam te blijven en de gezondheids- en veiligheidsnormen te blijven naleven.

PERSBERICHT – Tourism Authority of Thailand (TAT)

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.