Grote zeeschildpad dood gevonden op strand in Krabi

FOTO: MGR Online

Krabi-

Een grote zeeschildpad is dood aangetroffen op een strand in Krabi.

De heer Somsak Tepbut, het dorpshoofd in Baan Koh Kwang in het subdistrict Nong Talay, district Mueang Krabi, werd gisteren (28 september) op de hoogte gebracht van de dode zeeschildpad op Koh Kwang Beach.

Medewerkers van het Marine Biological Centre werden ter plaatse geroepen. Ze vonden de dode Olive Ridley-zeeschildpad van 80 centimeter lang en 150 centimeter breed. Het woog ongeveer 30 kilogram. De schildpad was begonnen te ontbinden, maar er werden geen wonden gevonden op de schildpad. Er wordt aangenomen dat de schildpad minstens twee dagen stierf voordat hij werd gevonden.

De dode schildpad werd naar het Marine Center gebracht om de exacte doodsoorzaak te achterhalen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.