Grote zeeschildpad dood gevonden op strand in Krabi

FOTO: MGR Online

Krabi-

Een grote zeeschildpad is dood aangetroffen op een strand in Krabi.

De heer Somsak Tepbut, het dorpshoofd in Baan Koh Kwang in het subdistrict Nong Talay, district Mueang Krabi, werd gisteren (28 september) op de hoogte gebracht van de dode zeeschildpad op Koh Kwang Beach.

Medewerkers van het Marine Biological Centre werden ter plaatse geroepen. Ze vonden de dode Olive Ridley-zeeschildpad van 80 centimeter lang en 150 centimeter breed. Het woog ongeveer 30 kilogram. De schildpad was begonnen te ontbinden, maar er werden geen wonden gevonden op de schildpad. Er wordt aangenomen dat de schildpad minstens twee dagen stierf voordat hij werd gevonden.

De dode schildpad werd naar het Marine Center gebracht om de exacte doodsoorzaak te achterhalen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.