UPDATE: Rijbewijzen van drie minibuschauffeurs die betrokken waren bij virale vechtpartij in Phuket opgeschort

Phuket -

De rijbewijzen van drie minibuschauffeurs die betrokken waren bij een virale vechtpartij in Phuket zijn voor zes maanden geschorst.

Ons vorige verhaal:

Twee minibuschauffeurs meldden zich bij de politie nadat ze naar verluidt andere chauffeurs hadden aangevallen voor een beroemde souvenirwinkel in Phuket.

Onze update:

De heer Kornpitak Artsuwan van het Phuket Land Transport Office vertelde de Phuket Express: “De rijbewijzen van drie minibuschauffeurs die de belangrijkste onruststokers waren bij het incident, zijn voor zes maanden geschorst. Ze mogen zes maanden lang geen taxi's besturen, ook geen minibusjes. Ze hebben het uitstekende imago en de uitstekende reputatie van Phuket en Thailand geschaad door gevechten terwijl buitenlandse toeristen naar hen keken, en de nasleep ervan werd breed gedeeld op sociale media.”

Een van de verdachte chauffeurs, alleen geïdentificeerd als de heer Piya, vertelde The Phuket Express: “Het spijt me zeer dat ik betrokken raakte bij een fysieke woordenwisseling. Ik verloor mijn geduld, ook al probeerde ik mezelf te beheersen. Er zijn echter enkele misverstanden in het verhaal dat viraal was gegaan op sociale media en de video is niet precies wat het lijkt te zijn. In de toekomst zal ik zoiets niet meer doen.”

De heer Piya bood niet aan om uit te leggen wat volgens hem de misverstanden waren of precies hoe de video niet was wat het leek te zijn, merkt The Phuket Express op.

Het virale incident veroorzaakte een enorme reactie op zowel Engelstalige als Thaise sociale media. Al vele jaren lang vóór de pandemie van Covid-19 hebben de autoriteiten in Phuket, met gemengde resultaten, geprobeerd de problemen met taxichauffeurs en toeristen die vaak het imago en de reputatie van Phuket hebben geschaad, in toom te houden.

In deze specifieke situatie vochten de chauffeurs over de commissie die door een winkel aan chauffeurs werd gegeven om klanten op bezoek te brengen. Er zijn echter ook vaak klachten van toeristen over prijsstelling, weigering om meters te gebruiken, weigering om bepaalde klanten te nemen of bepaalde bestemmingen te accepteren, en andere verschillende zorgen.

De autoriteiten van Phuket hebben gezegd dat ze het oplossen van problemen met taxichauffeurs een topprioriteit zullen blijven maken.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.