De plundering van het Samui-hotel kostte meer dan 14 miljoen baht, Big Joke om te onderzoeken

FOTO: MGR Onine

Samui-eiland, Surat Thani –

Big Joke heeft opdracht gegeven om snel een onderzoek in te stellen nadat items in een hotel op Samui Island zijn geplunderd die meer dan 14 miljoen baht hebben gekost.

Mevrouw Yommana Poonsawat heeft vorige week aangifte gedaan bij de politie van Bo Phut op het eiland Samui. De politie ontdekte dat het hotel sinds 1990 voor 30 jaar werd gehuurd door een Zwitserse investeerder. Mevrouw Yommana, de landeigenaar, kreeg de grond en het gebouw vorig jaar terug nadat het contract was afgelopen. De naam van de investeerder is voortdurend achtergehouden door de politie in afwachting van het onderzoek.

Yommana huurde bewakers in om een ​​tijdje in het hotel te patrouilleren voordat het contract van de bewakers afliep. Vorige maand ontdekte ze dat hotelbenodigdheden en -artikelen zonder haar toestemming verloren waren gegaan en van het terrein waren verwijderd.

De Thaise politie trof meerdere verdachten aan die verband zouden houden met de vorige huurder. Negen mensen zijn gearresteerd, zes Thais en drie Myanmarese staatsburgers.

'Big Joke', de assistent-commissaris van de Thaise politie Surachet Hakpal, vertelde de betrokken Thaise media: “Sommige gestolen items werden terug in beslag genomen nadat ze waren verkocht. De uiteindelijke kosten van verloren voorwerpen zijn 14,331,500 baht. Alle verdachten moeten snel worden gearresteerd en gestolen voorwerpen moeten zo snel mogelijk in beslag worden genomen.”

Veel van de gestolen items werden verkocht via Facebook en sociale media, waarbij de eigenaar zich voordeed als de rechtmatige eigenaar, merkt TPN-media op.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.