UPDATE: Nederlandse man gearresteerd in Phuket voor illegaal vissen in Krabi nationaal park

Phuket -

Een Nederlandse man is gearresteerd in Phuket nadat hij vorige week illegaal vis had gevangen in het Krabi National Park-gebied.

Ons vorige verhaal:

Een buitenlander werd op sociale media betrapt op het vangen van papegaaivissen in een nationaal park in Krabi. De video was eerst opgemerkt op TikTok en vervolgens op grote schaal gedeeld door "verontwaardigde" Thais.

Een buitenlandse man die naar verluidt illegaal vis ving in een nationaal park in Krabi, plaatste een verontschuldiging op sociale media, volgens meerdere Thaise nieuwsmediabronnen.

Nu voor onze updateu:

De minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, Varawut Silpa-archa, plaatste vanochtend een bericht op zijn Facebook.

Gisteren (15 augustus)th) om 3 uur hebben agenten de heer Roslan Benedia uit Nederland gearresteerd. Hij werd gearresteerd in Phuket.

De heer Roslan gaf toe dat hij op 9 augustus een boot huurde van Phi Phi Don Island naar Phi Phi Lay Islandth. Dhr. Kritsana was de kapitein van de boot (de volledige naam van de kapitein werd niet verstrekt door Varawut). De groep was gestopt om vis te vangen en de kapitein en Roslan beweerden dat ze niet wisten dat het gebied in een nationaal park lag.

Beide mannen werden meegenomen naar het politiebureau van Phi Phi voor verdere juridische stappen.

Roslan wordt geconfronteerd met het potentieel van aanzienlijke gevangenisstraffen en boetes, evenals deportatie en waarschijnlijke plaatsing op de zwarte lijst in Thailand onder strenge milieuwetten. Het is bij het ter perse gaan van de pers nog niet duidelijk waar de kapitein van wordt beschuldigd.

In Roslan's online verontschuldiging zei hij dat hij spijt had van het incident en beweerde hij ook niet op de hoogte te zijn van de strikte wetten op het vissen in nationale parken en smeekte hij om vergiffenis. De minister van Milieu is echter naar verluidt woedend over het incident en heeft opgeroepen om de volledige kracht van de wet op Roslan toe te passen.

Thaise sociale media hebben de afgelopen week ook een groot deel van de afgelopen week "verontwaardigd" over het incident doorgebracht, wat olie op het vuur heeft gegooid.

TPN media zal verdere updates over dit verhaal geven zodra deze beschikbaar komen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.