UPDATE: Buitenlander die naar verluidt illegale vis vangt in nationaal park in Krabi verontschuldigt zich op sociale media

Krabi-

  Een buitenlandse man die naar verluidt illegaal vis ving in een nationaal park in Krabi, plaatste een verontschuldiging op sociale media, volgens meerdere Thaise nieuwsmediabronnen.

Ons vorige verhaal:

Een buitenlander werd op sociale media betrapt op het vangen van papegaaivissen in een nationaal park in Krabi. De video was eerst opgemerkt op TikTok en vervolgens op grote schaal gedeeld door "verontwaardigde" Thais.

Meerdere persbureaus meldden dit weekend voor het eerst dat de buitenlander op zijn socialemediakanaal had gepost om zich te verontschuldigen voor het incident. De naam van de buitenlander en zijn kanaal werden echter niet expliciet onthuld of gegeven.

Het bericht eindigde: “Begrijp me alsjeblieft allemaal. Ik ben een visvangstexpert die vis vangt met apparatuur. Ik ga de wereld rond om vis te vangen. Ik was niet de enige in de groep zoals te zien is op de foto over het incident. Het spijt me heel erg wat ik heb gedaan. Dat wist ik niet. Ik dacht dat ik vis kon vangen omdat ik deze papegaaivis op markten heb gezien.”

De verontschuldiging leek niet goed over te komen in veel Thaise media, merkt TPN op, en de autoriteiten waren naar verluidt nog steeds op zoek naar een persoonlijk gesprek met de man vanaf het moment van de pers. Veel reacties op de verontschuldiging zeiden dat de man zichzelf moest aangeven, hoewel het onduidelijk was of hij Thailand was ontvlucht na de verontwaardiging over het incident. Veel opmerkingen riepen ook op om de andere mensen op de boot te identificeren en verantwoordelijk te houden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.