Thaise sociale media "verontwaardigd" over buitenlandse man die naar verluidt illegaal vis zou vangen in nationaal park

FOTO: MGR Online

Krabi-

Een buitenlander werd op sociale media betrapt op het vangen van papegaaivissen in een nationaal park in Krabi. De video was eerst opgemerkt op TikTok en vervolgens op grote schaal gedeeld door "verontwaardigde" Thais.

De videoclip ging deze week viraal op sociale media, maar werd later verwijderd uit de oorspronkelijke bron, die door de buitenlandse man zelf leek te zijn geüpload. Relevante functionarissen hebben de kwestie al onderzocht.

De papegaaivis is geen beschermd zeedier, maar alle zeedieren mogen niet worden gevangen in de nationale parkgebieden.

Lokale vissers zeiden dat ze, toen ze per ongeluk papegaaivissen vingen, ze terug in zee loslieten. Ze staan ​​niet bekend om hun eten.

Sophon Thongee, directeur-generaal van het Department of Marine and Coastal Resources, verklaarde dat er een volledig onderzoek gaande was en dat de daad "onaanvaardbaar" was. Minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, Varawut Silpa-archa, was naar verluidt ook “woedend” over het nieuws en vroeg om alle middelen bijeen te brengen om de buitenlandse man in de video te arresteren en aan te klagen.

Sophon voegde eraan toe dat de nog niet geïdentificeerde buitenlandse man ook een zeeaal had gestoken in de video, wat volgens hem een ​​wrede daad was.

De Thaise kapitein van de vissersboot die voor de video is gebruikt, is naar verluidt geïdentificeerd en wordt geïnterviewd, concludeerde Sophon.

De buitenlander kan tot vijf jaar in een Thaise gevangenis onder strikte nationale parkwetten worden geconfronteerd, evenals hoge boetes en de dreiging om daarna gedeporteerd en op de zwarte lijst te worden gezet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.