Thailand's Pharmacy Council dringt er bij de regering op aan om het gebruik van marihuana anders dan voor medische doeleinden te controleren, en een einde te maken aan gratis planten en groeien

Bangkok -

Thailand's Pharmacy Council heeft vandaag, 29 juli, een verklaring vrijgegeven waarin de regering wordt opgeroepen om het gebruik van marihuana die niet voor medische doeleinden is, te controleren en het gratis planten en kweken van marihuana op te schorten.

Raadsvoorzitter Supanai Prasertsuk verklaarde dat de Apotheekraad altijd de decriminalisering van cannabis en hennep voor medische doeleinden heeft gesteund. Echter, na de legalisatie is er sprake van overmatig gebruik en misbruik van de beplanting voor recreatieve doeleinden terwijl de overheidsmaatregelen en regelgeving zwak zijn, waardoor dagelijks verwarring ontstaat bij het publiek.

Volgens de verklaring zou de Raad, die beweerde nauw met de mensen samen te werken, willen dat de regering doorgaat met het volgende:

  1. Stop het gratis planten van marihuana zonder de juiste controles. De huidige toegepaste maatregelen worden niet goed uitgevoerd.
  2. Stop met het verlenen van de verkoop van cannabisbloemen aan het publiek. De distributie moet worden gelegaliseerd en geschreven met duidelijke distributielocaties, evenals beperkte hoeveelheden en groepen mensen die ze zouden kunnen gebruiken/kopen.
  3. Bestel voedselverwerkers om ervoor te zorgen dat hun eten en drinken dat cannabis bevat, correct wordt gemeld en geëtiketteerd voor consumenten.
  4. Monitor en behandel patiënten die getroffen zijn door het consumeren van marihuana (zowel opzettelijk als onopzettelijk) in alle gebieden in het hele land.

5. Stop met het organiseren van activiteiten die misverstanden kunnen veroorzaken voor recreatieve doeleinden en met het promoten van activiteiten onder kwetsbare groepen, kinderen of patiënten met gezondheidsproblemen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.