Bangla Road in Patong nog steeds druk ondanks Thailand's eerste geval van apenpokken waarvan bevestigd is dat het daar is geweest, velen onbezorgd

Patong, Phuket-

Bangla Road in Patong is nog steeds druk, ondanks dat Thailand's eerste geval van apenpokken eerder werd bevestigd als een bezoek aan het gebied in Phuket.

Ons vorige verhaal:

Een 27-jarige Nigeriaanse man in Phuket is bevestigd als de eerste officiële infectie van apenpokken in Thailand.

Een Nigeriaanse man in Phuket waarvan is bevestigd dat hij Thailand's eerste officiële infectie van apenpokken is, wordt opgespoord door de Thaise politie nadat functionarissen hem niet konden bereiken en de man is verdwenen. Nu is ontdekt dat de man geen recente toerist is, maar sinds vorig jaar te lang blijft.

Meerdere nieuwsbronnen melden dat een Nigeriaanse man die is bevestigd als Thailand's eerste officiële infectie van apenpokken en zijn verblijfsduur heeft overschreden, Phuket al heeft verlaten.

Volgens meerdere andere Thaise media en wetshandhavingsbronnen is een buitenlandse man, geïdentificeerd als Thailand's eerste geval van apenpokken, illegaal via natuurlijke kanalen naar Cambodja gevlucht.

Gisteravond (22 juli)nd) gingen de Phuket Express-verslaggevers naar de wandelstraat op Bangla Road waar de Nigeriaanse man naar verluidt vaak uitgaansgelegenheden in Patong had bezocht. Veel Thaise en buitenlandse toeristen werden als normaal aangetroffen.

Medewerkers van uitgaansgelegenheden zeiden dat ze zich geen zorgen of bang zijn over de apenpokken, aangezien amusementsbedrijven maatregelen hebben om zowel Covid-19 als apenpokken te voorkomen en dat het leven door moet gaan.

De entertainmentindustrie was vanaf maart 2020 bijna twee jaar gesloten vanwege de verplichte sluitingen en beperkingen van Covid19 en begint net weer op de been te komen, merkt The Phuket Express op, dus het is niet verwonderlijk dat de industrie niet onder de indruk zou zijn van alle gevallen van apenpokken.

Uit online opiniepeilingen onder gebruikers van TPN-media blijkt dat de meeste lezers zich geen zorgen maken over apenpokken als een ziekte, maar velen zijn bezorgd dat de centrale overheid beperkingen of maatregelen oplegt die de horeca en de toeristenindustrie kunnen schaden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.