UPDATE: Nigeriaanse man bevestigd dat Thailand's eerste geval van apenpokken werd opgespoord door de politie na verdwijningshandeling, was op de lange termijn

Phuket -

Een Nigeriaanse man in Phuket waarvan is bevestigd dat hij Thailand's eerste officiële infectie van apenpokken is, wordt opgespoord door de Thaise politie nadat functionarissen hem niet konden bereiken en de man is verdwenen. Nu is ontdekt dat de man geen recente toerist is, maar sinds vorig jaar te lang blijft.

Ons vorige verhaal:

De mannelijke patiënt is een Nigeriaan, 27, die onlangs uit Nigeria is aangekomen. Hij begon een week eerder symptomen te krijgen. Gisteren (21 juli) is bevestigd dat de niet bij naam genoemde patiënt het eerste bevestigde geval van apenpokken in Thailand is.

Dr. Kusak Kukiattikoon, hoofd van het Phuket Provincial Public Health Office (PPHO) vertelde de Phuket Express: “Hij ging op 16 juli naar een ziekenhuis. Hij mocht terug naar zijn condominium in Kathu terwijl hij op de uitslag wachtte.”

“Hij vertelde ons dat hij twee tot drie weken eerder naar uitgaansgelegenheden in Patong was geweest. Hij onthulde dat hij onbeschermde seks had gehad met een vrouw van onbevestigde nationaliteit en identiteit.” verklaarde Dr. Kusak.

“Het eerste medische resultaat op 18 juli bevestigde dat de man besmet is met apenpokken. Het ziekenhuis nam onmiddellijk contact met hem op, maar kon hem niet bereiken.” Dr. Kusak legde het uit.

De commandant van de provinciale politie van Phuket, luitenant-kolonel Sermpan Sirikong, vertelde vandaag aan The Phuket Express: "Hij arriveerde in oktober vorig jaar in Thailand en verbleef sinds november vorig jaar in zijn condominium. Hij was niet recentelijk als toerist aangekomen zoals eerst werd gedacht.”

“We hebben de camerabeelden van zijn flat bekeken. Hij verliet zijn condominium op 18 juli en checkte in bij een hotel in Patong. Daarna verliet hij het hotel op 19 juli zonder een goede check-out.” verklaarde luitenant-kolonel Sermpan.

“We hebben hem gevolgd op camerabeelden. We zijn er zeker van dat hij Phuket niet via de luchthaven kon verlaten, maar het is mogelijk dat hij Phuket via het Phuket Checkpoint kon verlaten. Het is mogelijk dat hij nog steeds in Phuket is en ook dat hij Phuket naar nabijgelegen provincies heeft verlaten. Alle politiediensten zijn gewaarschuwd en we dringen er bij de man op aan zich onmiddellijk aan te geven voordat deze situatie escaleert.” Luitenant-kolonel Sermpan concludeerde.

Toen verslaggevers vroegen naar de visumsituatie van de Nigeriaanse man, heeft de politie nu bevestigd dat hij te lang was gebleven en ze denken dat zijn vlucht meer te wijten was aan zijn status dan aan de apenpokken.

De Thaise politie heeft de contacten van de man getraceerd terwijl ze proberen zowel de naamloze man te ontdekken als hoe hij apenpokken heeft opgelopen, aangezien hij niet recentelijk in Thailand is aangekomen, zoals eerst werd gedacht.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.